Iz bakine kuhinje – egzotično

Vrtite se po kuhinji, ne znate šta da skuvate; i vama i vašoj porodici dosadila su uobičajena jela, a niste ni pobornik brze hrane. Hoćete nešto novo, što ranije niste probali, a opet, ne želite ni da eksperimentišete previše – neko to ipak treba da pojede. Rešenje postoji: za početak, eksperimentišite samo sa malo začina i dodataka – to će promeniti ukus jelu, ali ne drastično. Ukoliko je neka vama bliska osoba putovala u inostranstvo, bilo to nedavno putovanje vaše prijateljice ili davna putešestvija vaše bake, pitajte kakvu je hranu "tamo negde" jela, kako "oni" spremaju jela koja su i nama poznata. Iskombinujte nešto s tim. Poklanjamo vam jedan takav recept – pileća šnicla na indijski način.
Potrebno vam je pileće belo meso ili pileći fileti za onoliko osoba koliko nameravate da nahranite. Zatim, za presolac: ulje (u dovoljnoj količini da se u njega potopi sve meso), slatka aleva paprika, beli luk (bar pola glavice, to je sedam-osam čenova) i jedan ceo limun.
Prvo napravite presolac: u dublju i ne previše široku posudu (ali ne užu od mesa) sipajte ulje, a zatim mešajući dodajte slatku alevu papriku dok ne dobijete smesu nešto ređu nego za palačinke. Sitno iseckajte beli luk i dodajte u presolac, a zatim nacedite i limun. Dobro promešajte. Tučkom za meso izlupajte belo meso (ili deblje delove fileta) dok ne postane ravnomerno debelo. Meso stavite u presolac i sve zajedno u frižider da odstoji dva sata. Ovako pripremljene filete ispržite, najbolje na teflonu (može i običan tiganj, nije neophodno dodati ulje). Ako je potrebno, pre prženja ponovo stavite u presolac one komade mesa na kojima je manje belog luka nego što biste želeli (praktično je nemoguće preterati s belim lukom, jer mu prilikom prženja znatno oslabi ukus). Servirajte toplo, uz prilog (sve što inače ide uz belo meso dobro će se slagati i sa ovako pripremljenim šniclama) i salatu po želji.
Prijatno!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

egzotičnoindijska hranajelopileće mesoručak
Komentari (0)
Dodaj komentar