Iza kulisa slave velikih filmskih diva

Svakodnevica pod reflektorima, život pod lupom. Život u kome je najveći problem biti savršen i bez mračnih priča, a u njemu i ljudi koji priželjkuju i jedva čekaju njihov loš korak. Ako se slučajno prevare i samo jednom predstave kao ljudsko biće, koje nije nepogrešivo, i priznaju svoju grešku, automatski znači da su se proglasili za „dežurnog krivca“ i teško da će ikada uspeti da se otarase loših konotacija i komentara.

Melani Grifit (Melanie Griffith) je posle priznanja da se klinički lečila zbog zavisnosti od alkohola i lekova dospela u centar pažnje tabloida. Svaki njen potez se počeo tumačiti u svetlu ovog priznanja. Na njenoj Internet prezentaciji čak postoji i „chat“ bivših zavisnika koji kao i ona pokušavaju da se nikada ne vrate u taj svet. Novinari pomno prate čak i te razgovore, ne bi li došli do neke inkriminišuće informacije koju bi mogli objaviti. Nedavno, njena poseta prijatelju koji boravi na istoj klinici na kojoj se i ona lečila pre nekoliko godina, objavljena je u tabloidima kao povratak velike zvezde na lečenje.

Održavati perfekcionizam u poslovnom životu i truditi se da privatni život ostane daleko od očiju javnosti, zahteva veliku revnost i trud. Rakel Velč (Raquel Welch) je izabrana za jednu od deset najseksipilnijih svetskih zvezda u svojoj šezdesetoj godini. Takav mladolik i lep izgled ne ide uz ove godine, bilo da je dar majke prirode ili intervencija izvršena pod ogromnim pritiskom savršenstva koje se od nje očekuje. Sama priznaje da je uvek bila zastrašenija svojim likom nego bilo ko drugi. Osećaj samoće i gubitka sopstvene ličnosti postaje svakodnevni život, koji nikako niste želeli. Posao zahteva taj iskreirani javni lik i ne pita za umor. Jednostavno čini da se osećate kao isceđen limun. Kada svi podozrivo posmatraju, greške nisu dozvoljene.

Javnost uspeva da shvati pritisak slave i taj osećaj konstantnog proganjanja od koga se nigde ne možete sakriti tek kada se desi tragedija poput one sa engleskom princezom. Takav pritisak može, i upravo mnoge javne ličnosti dovodi do, recimo, ivice. One moraju biti kao stene hladne i ravnodušne da bi sve to izdržale. Setite se ovoga kad god pozavidite ovim velikim ženama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar