Izabrana nova Mis Sveta

Mis Indije, osamnaestogodišnja Priyanka Chopra je postala nova Mis Sveta u londonskom spektaklu koji je pratilo čak 2 milijarde ljudi. Ona je peta po redu pobednica iz Indije. Chopra voli crkveno pevanje i radi na programu za zaštitu od AIDS-a. Kaže da je njen život već određen i isplaniran, iako je ona još uvek tinejdžerka. Želela bi da studira kliničku psihologiju.

Među 95 lepotica iz svih krajeva sveta, ona je uspela da pobedi i Mis Italije, kao i Mis Turske i da na taj način sebi obezbedi bar godinu dana slave.

Naša Iva Milivojević i pored velikih nadanja, nije uspela da uđe čak ni među prvih deset.

U ovom spektaklu koji je trajao dva i po sata, učestvovalo je 140 zemalja. Devojke su najpre bile prikazane u bikinijima na plažama Maldiva. Potom su se pojavile u večernjim toaletama i razgovarale sa američkim voditeljem chat show programa, čije ime vam je verovatno poznato. U pitanju je Jerry Springer.

Takmičenje je u prošlosti bilo osuđivano od strane feministkinja koja su ga nazivale nekom vrstom stočne pijace za žene. Ali danas, mnoge učesnice se obrazuju da bi postale advokati, inžinjeri i lekari budućnosti.

„Postoji problem i uvek će postojati dok god ljudi na učesnice gledaju subjektivno,“ rekla je Chopra pre svoje velike pobede. „Ima toliko lepih devojaka ovde, ali jedna stvar koja ih odvaja jeste inteligencija.“

Oko 50 feministkinja je protestvovalo ispred hale Millennium Dome, pevajući: „Mis Sveta, odlazi, danas želimo jednaka prava.“

„Sve ovo pretvara žene u seksualne objekte. Jedino se mogu prijaviti žene koje su mršave, neudate i bez dece,“ kaže Helen Russell, jedna od demonstranata, koja nosi tijaru i plašt podsmevajući se na taj način takmičenju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar