Izaći sama, zašto da ne?

Nije mali broj dama koje osećaju veliku nelagodu pa i strah na ideju da negde izađu same, kao da je to na neki način zabranjeno ili neprikladno. A nije neprikladno – ako želite negde da izađete, a nemate društvo, ili jednostavno volite da izlazite same, nema nikakvog razloga da to i ne učinite.
Ako žena treba sama da ode na pijacu i odatle tegli teške zembilje, to nije neprikladno. Ukoliko večito ona ide na roditeljske sastanke svom detetu, ili uvek sama ide po dete negde, to nije neprikladno. Ali, sama da sedne u restoran, sama da ode u pozorište, u bioskop? Mnoge dame osećaju nelagodu već na samu ideju da tako postupe i onda ne odu tamo gde bi inače želele da odu, ne osim ako uspeju da nađu društvo.
A nema razloga za to. Nema ničeg lošeg u tome da same odete na pozorišnu predstavu, na balet, na koncert, na izložbu, u bioskop da vidite film koji vas zanima… Želite da jedete u restoranu ili da tamo popijete čašu vina? Nije vam neophodno društvo za to – ako ga ima, dobrodošlo je, a ako ne, to možete i same. I ne morate da se pretvarate da čekate nekog, da ste razočarane što taj neko nije došao, ili poneti knjigu da vam pravi društvo. Nema nikakve sramote u tome što ste izašle same, što u nečemu uživate same.
Ukoliko niste navikle na to da, recimo, same idete u bioskop, vrlo je verovatno da ćete prvog puta kad to pokušate osetiti nelagodu. Osećaćete se izloženo, pitaćete se da li vas drugi gledaju, da li razmišljaju o tome zašto ste same, da li vas zbog toga vide kao gubtnicu. Ali, vremenom ćete se navići – i videćete da niko ne obraća pažnju na vas, ne da ne misle da ste gubitnica nego o vama ne razmišljaju uopšte. Došla žena sama u bioskop, pa šta? Žena sama sedi i pije kafu ili vino, pa šta?
Moguće je i da će vam se dopasti taj osećaj i da ćete nekad želeti da izađete same i onda kad biste možda mogle da nađete društvo. Uživajte!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

izlascinesigurnostprovodsamasolostrahstrepnjazabavažene
Komentari (0)
Dodaj komentar