Izvući najbolje od poslovnog sastanka

Poslovni sastanci mogu biti mali, ali ima i velikih poslovnih okupljanja, i ona su najstresnija. Takva okupljanja takođe mogu biti i veoma korisna, i to na više načina, samo je potrebno znati kako da od takvih poslovnih događanja izvučete najbolje.
Neke stvari je dobro uraditi još pre takvih okupljanja. Recimo, da se upoznate sa što je više moguće učesnika unapred – tako ćete biti manje nervozne. Smanjiće vam nervozu i ako dobro izgledate, pa se zato potrudite da vam frizura i nokti budu uredni. Što se garderobe tiče, saznajte unapred kakav će se izgled očekivati od učesnika. Ako na okupljanje putujete, ponesite odeću koja se ne gužva ili ponesite peglu – ne želite da izgledate „kao da vas je krava žvakala“. Obavezno ponesite i udobne cipele; moguće je da ćete puno vremena provesti na nogama, a nećete ostaviti dobar utisak ako hramljete.
Na okupljanju, predstavite se drugima – osećaćete se manje ranjivom ako učinite prvi korak, plus ćete i delovati kao osoba puna samopouzdanja. Neka vam osmeh bude na licu kad god je to prikladno, jer ćete tako izgledati pristupačnije. Ohrabrite sami sebe tako što ćete se podsetiti pozitivnih stvari koje drugi misle o vama. Navedite ljude da pričaju o sebi – svako voli to da radi, i tako nećete biti u fokusu, a bićete upamćene u pozitivnom smislu. Izbegavajte alkohol, a ako ga svi konsumiraju, svedite količinu na minimum – ne želite da se previše opustite.
Nakon okupljanja, ponesite sa sobom nešto vredno (ne, ne mislimo na hotelsku pepeljaru i slične „suvenire“!). To može biti ideja koju ćete upotrebiti na poslu ili nov kontakt. Ostanite u kontaktu s onima koje ste upoznali na okupljanju – tako će sledeće okupljanje biti manje stresno, plus biste s nekim mogli imati veoma korisnu saradnju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

iskoriscenjeposaoposlovni sastanakzene
Komentari (0)
Dodaj komentar