Jedina frizura koju bi frizer zabranio: Zbog nje žene preko 50 godina izgledaju starije

Duga kosa jednake dužine može biti jednostavan, svestran izgled. Međutim, prema mišljenju stručnjaka za kosu, možda nije idealan izbor za žene starije od 50 godina.

Frizer Džastin Hikoks rekao je da, iako je stil „prelep“, žene starije od 50 godina „ne bi trebalo da ga nose“.

Džastin je objasnio da postoji jedan „masovni problem“ sa dugim pramenovima jednake dužine – oni ne naglašavaju u potpunosti najbolje delove ženskog lica.

Rekao je da žene odećom naglašavaju svoje najbolje atribute – i prikrivaju one potencijalno manje poželjne. Na primer, ukrojena haljina može da naglasi žensku figuru više od široke haljine.

Prema ekspertu za kosu, isto se može učiniti i sa našom kosom. Džastin je rekao: „Za našu kosu, način na koji to možemo da postignemo je nanošenjem slojeva, dok kod odeće to postižete krojenjem.

On tvrdi: „Jednaka dužina kose može biti lepa, ali na kraju krajeva, ona jednostavno nema sposobnost da naglasi stvari na našem licu na način na koji haljina koja slobodno pada nema mogućnost da naglasi nečije obline“.

Uprkos tome što stručnjak ne voli dugu kosu jednake dužine kod žena srednjih godina, rekao je da ako se osećaju „sjajno“ sa tom frizurom, treba da je nose.

Međutim, oni koji žele da isprobaju novi izgled mogu da kreiraju teksturu oko lica strateškim slojevima i oduzmu sebi godine u tom procesu tako što će lice izgledati podignuto.

Iako je nanošenje slojeva rešenje za mnoge probleme sa kosom, stručnjak je otkrio da se neke žene plaše da se odvaže. Žene se mogu plašiti da će njihova kosa zbog slojeva izgledati iseckana, tanka ili neuravnotežena. Ali, kada se uradi pravilno, nanošenje slojeva može podići i uokviriti lice.

Za one koji žele da eksperimentišu sa slojevima, a da pritom ne idu u celinu, stručnjak za kosu je preporučio samo slojeve kose napred.

Rekao je da ne samo da „izraste veoma lako, već ima „mnogo pokreta i oblika u prednjem delu”.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

frizurakosazene
Komentari (0)
Dodaj komentar