Jednu je varao a drugu izluđivao: Afera koja i danas zaintrigira javnost

Jedna je bila najveća holivudska zvezda, a druga najpoznatija Prva dama. Radi se naravno o Merilin Monro i Džeki Kenedi, koje imaju zajedničku istoriju utoliko što su obe volele istog muškarca.

A o tajnoj vezi Merilin i bivšeg američkog predsednika Džona F. Kenedija priča se i dan danas, iako ona nije bila jedina njegova afera. U knjizi „These Few Precious Days: The Final Year of Jack with Jackie“, pisca Kristofera Andersena, stoji kako je Prva dama znala za sve suprugove afere, a ljubavnice po imenima, koje su je itekako uzrujavale, ali bila je spremna da zažmuri na sve, sve dok je suprug javno ne sramoti.

A upravo je afera sa slavnom Merilin navodno najviše uzrujavala, jer je u to vreme prekrasna plavuša bila prava diva pa je postojala velika opasnost od toga da afera postane veliki skandal, uništi Kenedijevu reputaciju, ali i njen brak.

I dok se Džeki nervirala, glumica je maštala o tome kako će je njen ljubavnik oženiti. U istoj knjizi navodi se kako je jednom prilikom pitala bliskog prijatelja može li da je zamisli kao Prvu damu. Jednom je čak i nazvala samu Džeki i otkrila kako joj je Džon obećao da će je oženiti, na što joj je Džeki mirno poručila: „Merilin, udaćeš se za njega, uselićeš se u Belu kuću, oponašati dužnosti Prve dame, ja ću se iseliti, a ti ćeš dobiti sve probleme.“

Džeki je takođe bila vrlo bliska sa ocem, muškarcem kom je najviše verovala, koji je takođe imao brojne ljubavnice, ali nju je obožavao pa se pretpostavljalo kako je takav odnos duboko uticao na nju, zbog čega je čitavo vreme smatrala kako njen suprug može da bude neveran, ali kako je svejedno ludo voli.

Iako su se Merilin i Džon sreli dva puta pre legendarne večere, koja je održana u Njujorku 1962. godine, u čast predsednikovog 45. rođendana, tek su tada prvi put razgovarali. Kako stoji u knjizi, kada je ušla u sobu, vreme se zaustavilo na trenutak, a svi pogledi bili su na divi. „Napokon si stigla. Tu je nekoliko ljudi koji umiru od želje da te upoznaju“, rekao joj je tada, ne skidajući pogled s nje. Očevici tvrde kako su odmah počeli da flertuju, a na kraju večeri Džon je zatražio njen broj koji je naravno odmah i dobio.

Drugi dan je odmah nazvao i predložio put u Palm Springs, kada joj je i bez oklevanja dao do znanja kako Džeki neće biti tamo. Problem je nastao kada je ona postala opsednuta njim, a Džonu je vikend sa tada najpoželjnijom ženom na svetu bio samo još jedna avantura. „On je s njom manje-više završio nakon tog vikenda. Čak joj je pred svima rekao kako ionako nije materijal za Prvu damu. Našli su se još jednom u Vašingtonu, kada se ona iznenada pojavila tamo, ali tada se među njima ništa nije dogodilo. Vozili smo se čamcem po reci, a ona je spavala na drugom mestu“, otkrio je tada Džonov bliski prijatelj i priznao kako je Džeki znala i za to.

https://www.youtube.com/watch?v=DftR0GtDnMA

Džeki je zabrinjavala Merilibn i utoliko što je imala dugu istoriju emocionalne nestabilnosti i problema s alkoholom, drogama i lekovima, pa je bila na glasu kao vrlo problematična žena. Navodno je zavela i predsednikovog brata Roberta, koji je takođe bio oženjen.

5. avgusta 1962. godine, Merilin je okončala svoj život sa samo 36 godina, a pronašao je njen psihijatar u spavaćoj sobi. 22. novembra 1963., predsednik Kenedi ubijen je u atentatu u Dalasu.

Džeki je umrla 19. maja 1994. godine, u 64 godini, kao Džeki Kenedi Onazis, obzirom da se 1968. godine udala za svog dugogodišnjeg prijatelja Aristotela Onazisa, koji je 1975. godine umro usled zdravstvenih komplikacija, koje su započele 2 godine ranije, kada je izgubio sina Aleksandera u avionskoj nesreći. Džeki O. pristala je kasnije na 26 miliona dolara ostavštine, nakon njegove smrti, nakon niza pravnih bitki sa njegovom kćerkom Kristinom.

Džeki je umrla u svom stanu u Njujorku, a uzrok je bio tumor. „Umrla je okružena ljudima koje voli i svojim knjigama“, opisao je tada Džon F. Kenedi Jr, njen sin, prenosi Index.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Džeki KenediDžon Kenedimerilin monro
Komentari (0)
Dodaj komentar