Jutro je čudesno

Nekima je jutro, naročito jesenje ili zimsko, tmurno i hladno, najgori deo dana. Treba se izvući iz toplog kreveta, spremiti neraspoloženu decu za školu, odvući se na posao koji ne volite i nekako preživeti ostatak dana. A jutro može, ako mu to dopustite, biti čudesno i pomoći vam da se i u toku dana osećate bolje.
Svakako se može desiti baksuzluk pa da se vi ili vaše dete probudite s grlom koje peče, nos curi, oči jedva otvarate… Tada je vrlo verovatno da ćete biti neraspoložene, mada ni tad ne morate da ostanete u takvom (ne)raspoloženju. Nije vam se smesta ujutru desilo nešto loše? Čemu onda neraspoloženje?
Jutro je čudesno. To je vreme kada sunce izlazi, kada se dan rađa, kada imate priliku da započnete nečim lepim, i to svakog dana. Odaberite nešto što vam se dopada, bilo da se radi o posmatranju izlaska sunca, malo razgibavanja (ne previše dok ste još uvek ukočene od spavanja, kako ne bi došlo do povrede), istuširajte se nekim mirisnim gelom za tuširanje, pogledajte preslatko dete dok još uvek spava, pomazite mačku, popijte prijatnu kafu uz još prijatniji kroasan… Način na koji počinjete dan može prilično da utiče na to kako se osećate tokom tog dana – a na vama je da to iskoristite, da to predivno, čudesno jutro iskoristite i dan počnete tako da imate razlog za osmeh i kasnije.
Znamo, kad pritisne svakodnevica ovo što smo opisali znatno je lakše reći nego učiniti; može da bude znatno lakše samo se u poslednjem sekundu izbatrgati iz kreveta i posle minimalnih priprema odbauljati na mrski vam posao. Međutim, ako uložite samo malo truda, vratiće vam se višestruko, u vidu dobrog raspoloženja i vedrine – a što češće to radite, to će lakše postajati. I jutro više neće biti mučan početak dana, već početak radosti, čudesno, kakvo i treba da bude.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bezvoljnostjutromotivacijamrzovoljaneraspoloženjeradostraspoloženježene
Komentari (0)
Dodaj komentar