Kada početi sa „anti-age“ negom? (1)

Žene najčešće počinju sa „anti-age“ negom onda kada bore na njihovom licu postanu vidljive. I ne budu baš zadovoljne rezultatima, jer čak i prilično skupim kremama uspeju samo da ublaže bore. Tada počnu da pribegavaju i drugim metodama uklanjanja bora (botoks, hirurgija i slično). Dermatolozi savetuju da se sa proizvodima protiv starenja kože počne pre pojave prvih znakova starenja – tako ćete spremne dočekati period kad vaša koža više ne bude u stanju da se sama regeneriše. Doduše, ne smete početi ni suviše rano – jer će se onda koža „ulenjiti“ i proces njenog starenja počeće ranije nego što bi inače počeo. Početi prerano sa ovom vrstom proizvoda je slično kao da uzmete analgetik kad vas ništa ne boli. Postoji li neki konkretan odgovor? Kada je zaista pravo vreme da počnete sa „anti-age“ negom?

Obratite pažnju na prve znake. Sitne linije oko očiju i usana su među najvidljivijim znakovima. Zatim, proširene pore – one su znak oštećenja kože usled preteranog izlaganja suncu. Depigmentacija kože je znak usporene ćelijske regeneracije. Jedan od glavnih neprijatelja vaše kože je dehidratacija – njen znak je pojava horizontalnih bora (vidljive su kada potisnete obraze prema obrvama; ukoliko ove bore ne počnete da tretirate na vreme, produbiće se i trajno ostati na vašem licu).

Još jedan veoma bitan faktor je genetsko nasleđe. Prirodne plavuše sa plavim očima će se pre naći „na udaru“ od svojih tamnokosih i tamnoputih prijateljica. Ako vaša majka izgleda starije nego što jeste, možete očekivati da se to desi i vama. Ukratko: ne kupujte kremu za lice vodeći računa samo o godinama svoje starosti – previše je drugih faktora koji utiču na stvarnu starost vaše kože.

Šta učiniti? Kako stvarno znati koju kremu treba da koristite? Zvučaće deplasirano, ali najefikasniji način jeste da konsultujete stručnjaka (dermatologa). Ali, to će vas koštati vremena, a i odgovarajući proizvod koji vam preporuči dermatolog može biti skup! To je tačno, ali samodijagnostikovanje će vas koštati više, jer ćete dati novac za neodgovarajuće kreme, plus ćete protraćiti vreme, a neće biti nikakvih stvarnih rezultata.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kožalicenegastarenje
Komentari (0)
Dodaj komentar