Kako da uklonite neprijatne mirise

Većini ljudi smetaju mnogi mirisi, koje doživljavaju kao neprijatne, a koji su česta pojava u domaćinstvima. Jedan od načina za njihovo uklanjanje bi bio upotreba dezodoransa kojim se poprska po stanu. Ekonomičnije (obzirom na cenu istih) i podjednako efikasno je, ono u šta ćemo vas uputiti u sledećim redovima kao u male tajne, kako se osloboditi neprijatnih mirisa:

Miris u nameštaju
Ako se u nameštaju oseća neugodan miris, takav nameštaj treba iznutra dobro prebrisati rastvorom hipermangana. Ovaj rastvor se može koristiti i za uklanjanje neprijatnog mirisa crnog luka sa ruku.

Miris luka
Da bi vam izčeznuo neprijatni miris crnog ili belog luka sa ruku, istrljajte ih talogom od crne kafe. Nož kojim se seče luk izgubiće neprijatni miris ako se odmah nakon upotrebe zagreje iznad plamena.

Miris kupusa
Da biste iz kuhinje odstranili ovaj neprijatni miris (kupus, kelj, karfiol) obavezno pri kuvanju ovog povrća stavite u platnenu kesicu tvrd komad hleba da se kuva zajedno sa povrćem.

Miris ribe
Uklonićete ga ako ruke dobro istrljate solju, pa potom operete u hladnoj vodi. Da bi se uklonio miris morske ribe sa posuđa, treba sudove dobro izbrisati talogom od crne kafe, pa ih zatim oprati u hladnoj vodi.

Miris duvana
Soba će dugo mirisati na duvan ukoliko je u njoj sedelo veliko društvo u kome se mnogo pušilo. Da bi se ovaj miris odstranio treba preko noći ostaviti u sobi dva do tri vlažna peškira. Ujutru se neće osećati nikakav miris. Takođe, efikasno je u prostorijama gde se nalazi više pušača, upaliti sveću i ostaviti je da gori.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar