Kako do lepših noktiju?

Većina žena voli da eksperimentiše sa noktima tako što stalno menja boje lakova i pronalazi nove načine za oblikovanje. Problem se javlja kada želite da pređete sa tamnog, teškog laka u francuski manikir. Recimo da ste juče bile na nekoj žurci i poželele ste da se obučete skroz u crno i stavite onaj neprovidni crni lak za nokte. Ujutro krećete na posao gde naravno nema mesta takvom ekscentrizmu, ali nikako ne možete potpuno otkloniti taman lak sa noktiju. Šta učiniti?

Nokti su vam nekako crnkasti, prelivate aceton preko prstiju, ali ništa. Probajte sledeće rešenje. Iscedite jedan limun i pomešajte njegov sok sa peroksidom. Potopite nokte u rastvor i četkicom nežno trljajte nokte. Flekice će nestati, nokti će opet dobiti svoju prirodnu boju i sjaj, ali morate onda dobro namazati ruke i nokte da bi se izbegla eventualna oštećenja. A sledeći put kada stavljate tamne lakove, uvek stavite bazni sloj providnog laka. Tako ćete zaštititi nokte od pojave fleka.

Ako ste prekršile osnovno pravilo i pozajmile tuđ pribor za nokte, nemojte se sada žaliti što ste dobile infekciju. Ok, opraštamo vam ovoga puta, ali imajte na umu da se češljevi, četke i pribor za manikir nikada ne dele. I muškarci ulaze u ovu grupu, ali nećemo sada o tome. Ako ipak nemate drugog izbora, jer ste na odmoru, a zaboravile ste svoj pribor kod kuće (što se pravoj ženi ne sme desiti), uvek alkoholom dobro očistite makazice i turpije. Takođe, nikada ovim priborom ne zasecajte zanoktice, jer su one zašitita od bakterija.

Ako su vam nokti stalno u vodi jer vam je takvo zanimanje ili ste dobra domaćica, može vam se desiti da vam se nokti stalno ljušte i cepaju. Isecite ih što kraće da biste ih obnovili, a zatim morate prihvatiti kao naviku sledeću proceduru. Svako veče pre nego što odete na spavanje utrljavajte vitamin E kremu ili maslinovo ulje u sam nokat i predeo zanoktica. Uvek imajte sloj providnog ili veoma svetlog laka za nokte, koji će služiti kao zaštita.

Zanoktice se mogu lečiti na isti način kako lečite ispucale usne. Svaka medicinska grožđana mast može poslužiti. Ona će im dati neophodnu vlažnost u ubrzati zarastanje mesa oko noktiju.

Ukrasi za nokte će ove sezone biti u modi. Bilo da se radi o nakitu ili sjajnim kamenčićima, recept je: elegantno i neupadljivo. Obavezno pratite sledeće savete vezane za nokte u našem Magazinu, jer ćemo vam uskoro objasniti najlakše načine za ovakvo ulepšavanje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar