Kako izgubiti prijatelje (2)

Nije nimalo teško izgubiti prijatelje, otarasiti ih se. Mnogi su svakodnevno u tom procesu, neretko i ne shvatajući kakvo dejstvo njihovi postupci imaju. Za one koji žele da svesno znaju kakvim ponašanjem mogu najbrže da odbiju prijatelje od sebe, evo uputstava – oni koji bi prijatelje želeli da zadrže neka izbegavaju takvo ponašanje.
Potrudite se da večito pravite "od komarca magarca", da od svega pravite "tešku dramu", i tako stalno. Šta god da vam neko kaže, izvucite to iz konteksta i preuveličajte to do besmisla, i stalno iznova svima pričajte svoju verziju (tu istrgnutu iz konteksta i preuveličanu).
Tračarite o jednom od prijatelja pred nekim zajedničkim prijateljem. Tračarite neumorno i preuveličano do besmisla, ili budite kreativni i izmislite nešto "sočno". Pošto se u prijateljskim krugovima tračevi prenose brzinom šumskog požara, trač će sigurno dospeti do osobe o kojoj ste pričali, i eto vama zabave i sukoba među prijateljima. Postupak ponoviti koliko god vam se dopada.
Nije nimalo teško izgubiti naklonost svojih prijatelja, pa i članova porodice i rodbine, ukoliko to želite. Kad pogledate oko sebe i kako se ljudi ponašaju, deluje kao da je mnogima upravo to hobi ili zabava za trenutke dosade, a ima i onih kojima je to način života.
Ukoliko želite da se od vas sklone i prijatelji i porodica i svi ostali, sledite uputstva koja smo vam dali. Jeste da ćete tako ostati sami i osećati se usamljeno – šta s tim? Nećete biti jedini koji su tako postupili, daleko od toga, plus ćete moći da se osećate kao da su svi koji su nekad bili oko vas sebični i nezahvalni. S druge strane, ukoliko ne želite da se svi sklone od vas, ponašanje koje smo opisali izbegavajte koliko god je to ljudski moguće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

egocentrizamprijateljstvosebičlukzanemarivanježene
Komentari (0)
Dodaj komentar