Kako kod kuće sigurno skinuti gel ili trajni lak s noktiju

Zbog sprečavanja širenja zaraze virusa Covid-19, mnoge dame našle su se u problemu jer zbog zatvaranja salona za lepotu neće moći na manikir. Ipak, postoji način da sami dovedete nokte u red kod kuće.

Proces je zahtevan, ali ako sve uradite pravilno i imate strpljenja, trebaće vam otprilike 30 minuta.

1. Turpijanje

Kako biste lakše skinuli gel, prvo je potrebno isturpijati gornji sloj. Da biste zaštitili zanoktice, prvo nanesite ulje za zanoktice ili vazelin na kožu oko noktiju. Ako su vam nokti narasli, turpijom ih skratite.

2. Otapanje

Ako kod kuće imate sredstvo za skidanje laka s noktiju, proverite sadrži li on aceton. Taj sastojak će pomoći da omekšate neke vrste gela ili trajni lak. Namočite komadić vate sredstvom pa ga prislonite na nokat i omotajte aluminijskom folijom. Ruku možete prekriti toplim peškirom jer bi to moglo da ubrza proces.

3. Pričekajte

U zavisnosti od toga koju vrstu gela ili trajnog laka imate na noktima, ovaj proces može potrajati 10 do 15 minuta. Što duže čekate, to ćete lakše skinuti ostatke materijala s noktiju.

4. Ponovite turpijanje

Kad skinete vatu s noktiju, trajni lak ili gel bi trebalo da bude puknut i omekšan zbog čega ćete ga jednostavno ukloniti s noktiju. Eventualne ostatke možete isturpijati, ali pripazite da to ne radite prejako kako ne bi oštetili svoj prirodni nokat. Potisnite kožicu pa oblikujte nokte turpijom.

5. Nega

Aceton je prilično invazivan za nokte i kožu pa je potrebno bogato ih nahraniti. Koristite ulje za zanoktice i kreme za ruke što češće, a posebno pre odlaska u krevet, piše Index.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

gel lakmanikirneganokti
Komentari (0)
Dodaj komentar