Karmin, opasno oružje

Pronalaženje prave nijanse karmina ponekad je pravo mučenje, posebno ukoliko pokušavate da boju karmina uskladite sa ostatkom šminke ili bojama u garderobi. Početničku grešku kupovine na prvu loptu i izbora nijanse koja se, na primer, ne slaže sa tenom, većina žena ipak nauči da izbegne. Međutim, sa godinama (kada upotreba karmina pređe u rutinu) postane lakše kupovati jednu ili dve proverene nijanse i izbegavati eventualni eksperiment.

Neosporno je da je korisno pronaći odgovarajuću marku i boju karmina: time se, između ostalog, štedi na vremenu, dok samo planiranje makeup-a postaje jednostavnije. Međutim, to ne treba (i ne sme) da vas spreči u stalnom iznalaženju novih momenata dobrog izgleda. Sve se menja, pa i vi: možda je ružičasta boja, koja vas je ranije nervirala, baš savršena uz vašu novu boju kose ili osunčani ten. Ukoliko sebe smatrate redovnom korisnicom makeup-a, tada morate ostati dosledni onom tinejdžerskom istraživačkom duhu i (što da ne) probati gliterse svoje ćerke i time iznenaditi svoju okolinu.

Najgora mogućnost jeste upotreba šminke bez imalo volje ili želje za eventualnim ulaganjem truda i kreativnosti. Nanošenje karmina nije nikakav imperativ (ma koliko delovalo da jeste). Nemojte dopustiti da se svrstate u niz onih žena koje rutinski razmazuju standardnu crvenu boju po usnama (i uspešno deluju kao da su malopre otišle sa snimanja horor filma).

U drugom slučaju, tj. ako iskreno uživate u iscrtavanju i farbanju sopstvenih usana, potrudite se da ipak ne preterate u dizajnu i količini šminke. Dobar izgled usana može se postići minimumom sredstava, uz prethodno planiranje i pametan izbor boja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar