Koliko bi često trebalo da šišate kosu da bi bila zdrava?

Mitova o lepoti ima previše i često ne znamo u koji treba da verujemo, a u koji ne, posebno kada je reč o kosi i šišanju. Verovatno ste i vi, kao i mnogi drugi, često čuli da će kosa brže rasti ako je češće šišate. Zvuči pomalo kontradiktorno, i iako se mislilo da je to istina, u stvarnosti kosa neće brže rasti – ali će rasti zdravije.

Vrhunska triholog (stručnjak za kosu) Stefani Sej otkrila je magazin Glamur da posebno moramo da brinemo o vrhovima naše kose i šišamo ih čim primetimo da su počeli da pucaju. Razlog? “Ako se ne uhvatite u koštac s ispucalim vrhovima, znači da će vrhovi sve više pucati i to će kosi naneti više štete”, rekla je Stefani.

Dakle, ako ne ošišate oštećenu kosu, vaši ispucali vrhovi će se “pobuniti” i verovatno će se dodatno rascepkati i na kraju pući i učiniti kosu kratkom, što je sprečava da izraste duga. A ako ošišate ispucale vrhove, vaša kosa može da nastavi da raste zdravo iz korena, ali vrhovi neće pucati i kosu činiti kraćom. Iako šišanje vaše kose neće pomoći da pre naraste, osiguraće vam jaku i lepu kosu, a ne krhku i oštećenu

A kada je reč o učestalosti šišanja, poznata frizerka Anđela Stajls rekla je da to najviše zavisi od teksture vaše kose. “Ljudi s teksturiranom kosom trebali bi da se šišaju na svaka 2-3 meseca, a za ljude s kosom bez teksture šišanje se razlikuje u zavisnosti od brzine rasta kose“, rekla je ona.

Vrlo kratke stilove poput pixie frizura biće dovoljno osvežiti svake 3-4 nedelje, bobovima će biti potrebno šišanje svakih nekoliko meseci kako bi izgledali glatko, a za dugu kosu može da prođe i do 4 meseca pre nego što je treba osvežiti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

frizurakosašišanje
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • ANDREJ

    Imam intimne delove genitalija,veoma obrasle dlakama.Interesuje me,kako da uklonim guste dlake,sa mojih testisa i oko penisa.Ko zna neki dobar savet,bio bih zahvalan