Kosa vam šalje znake za uzbunu

Volite svoju kosu – kako i ne biste? Pa, to je vaša lična kruna! Volite da je lickate, udešavate, doterujete, da je oblikujete, bojite, pravite najrazličitije frizure… To je u redu, samo, oprez! Mnogi tretmani baš i ne prijaju kosi. Kosa je u principu prilično otporna, međutim, nekad joj je ipak previše – i tada vam šalje znake za uzbunu; znake da bi, bar na neko vreme, trebalo da se odreknete fena, figaroa, prese, blanša… Evo kako da prepoznate te znake i šta u takvim slučajevima da uradite, kako bi vam se kosa oporavila i zablistala starim sjajem.

Kosa vam se suši brže nego inače: primera radi, vašoj relativno gustoj kosi potrebno je oko sat vremena da bi se osušila prirodnim putem. Baš super! Baš praktično! To je, zapravo, loš znak, i znači da bi na neko vreme trebalo da se odreknete fena.

Kosa vam gubi elastičnost: uzmite jednu vlas kose pa je malo zategnite. Ukoliko se ne vrati u prvobitno stanje, znači da ste je prečesto izlagali pogubnom dejstvu toplote i hemikalija. Trebalo bi da kosi pružite posebnu negu (dobar regenerator, hranljive maske i pakovanja), da zaboravite na sve što je toplo (presa, fen…) i na svaku hemikaliju (blanš, farba…).

Krajevi kose su vam svetliji od ostatka kose: baš lepo izgledaju! To, nažalost, znači da su oštećeni i da su izgubili spoljašnji omotač. Oporavka krajeva u tom slučaju nema; jedino rešenje je da ih skratite, kako se oštećenje ne bi nastavilo.

Kosa vam „cveta“, tj. vlasi se cepaju po dužini: za to je najbolji lek regenerator za oštećenu kosu. Mali savet: u regenerator dodajte dve kapi ulja bogatog vitaminom E. Regenerator nanesite na vlažnu kosu i ostavite da deluje bar 15 minuta. Još bolji efekat ćete postići ako pri tom umotate kosu u topao (nikako vruć!) peškir.

Čuvajte svoju ličnu krunu – pa ćete ostati kraljica!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar