Krema za lice – najčešća pitanja

Jedan od najčešćih kozmetičkih proizvoda koji koriste žene svih starosnih grupa jeste krema za lice. Zato se o kremama za lice puno piše – ali neke nedoumice ostanu, a neka pitanja se stalno ponavljaju. Da ne biste morale da lutate, ovde na jednom mestu odgovaramo na najčešća pitanja u vezi s kremama za lice.
Česta je priča da se lice posle nekoliko meseci upotrebe određene kreme navikne na tu kremu i da je onda neophodno promeniti je, jer više nema efekta. Ova priča nije uvek tačna – to se razlikuje od slučaja do slučaja. Može se desiti da neka krema prestane da deluje na vas već nakon tri meseca upotrebe, a opet, moguće je da vam neka krema savršeno odgovara godinama. Zbog toga je zlatno pravilo da kremu koristite dokle god vam odgovara, s tim što je poželjno prilagoditi je godišnjem dobu.
Ako vam je koža malo zahtevnija, to ume da bude zamorno: te joj treba krema za ovo, pa krema za ono… Recimo, svakoj ženi potrebna je hidratantna krema, ali od određenih godina potrebna vam je i krema protiv bora. Dobra vest u ovoj varijanti je to što ne morate da koristite dve kreme – svaka dobra krema protiv bora ujedno i vlaži kožu i štiti je, pa vam uz nju nije neophodna i hidratantna krema.
Ukoliko vam se desilo da tokom noći koristite veoma hranljivu kremu i nekako vam se čini da vam ne prija, niste jedine – niste čak ni u manjini. Odmor je neophodan i koži lica; dermatolozi upoređuju odlazak na spavanje sa licem namazanim nekom "teškom" kremom sa leganjem na počinak nakon preobilne večere. Savet specijalista je da, ako vam je koža lica zdrava, pre spavanja samo oko očiju nanesete antirid i oko usana anti-age kremu. Ako vam je koža suva, možete naneti i neku blagu hidratantnu ili regenerativnu kremu.
Puno se priča o preventivi, naročito kad su bore u pitanju, i zato je često pitanje: a kada bi tačno trebalo da mlada žena počne da koristi kremu protiv bora? Ukoliko je vaša koža svetla, kremu protiv bora možete da počnete da koristite već sa 25 godina (korisno je, naravno, da se o tome posavetujete sa dermatologom, koji će vam reći šta najbolje odgovara baš vama). U početku je dobro koristiti kreme koje nisu suviše jake, kako vaša koža ne bi postala zavisna od njih.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kožakremalicenega
Komentari (0)
Dodaj komentar