Kuca na odmoru

Za vlasnike pasa se, kada idu na odmor, redovno postavi pitanje šta s kucom. Nekad je moguće ostaviti je kod nekog, a nekada porodica želi da povede i mezimca na letovanje – evo kako postupiti ako putujete sopstvenim automobilom.
Ukoliko ćete odsesti u hotelu, iznajmljenom apartmanu i slično, unapred se raspitajte da li su tamo dozvoljeni mezimci kako vas ne bi dočekalo neprijatno iznenađenje. Takođe, odvedite kucu kod veterinara kako biste proverili da li je zdrava i može li da putuje; raspitajte se i koje bi lekove za psa bilo dobro poneti, za svaki slučaj. Obavezno ponesite lekove i vitamine koje i inače dajete psu. Ukoliko imate ženku, proverite s veterinarom i hoće li biti u teranju baš u vreme odmora.
Korisno je da imate kavez za psa, kako zbog samog psa, tako i zbog vaše sigurnosti i sigurnosti vaše porodice, ako je pas nemiran ili se zbog nečega uznemiri. Bilo bi dobro pre putovanja naviknuti psa na kavez, da se ne bi uznemirio kad ga samo odjednom strpate u kavez i ćušnete u automobil.
Raspitajte se da li će na destinaciji na koju putujete biti hrane na kakvu je vaš pas navikao; ako neće ili ako do informacije ne možete da dođete, ponesite dovoljnu količinu pseće hrane sa sobom. Obavezno ponesite i dodatnih pet litara vode za psa tokom putovanja i dajte mu redovno da pije; često zaustavljajte automobil kako bi pas mogao da pije i kako biste ga prošetali ako treba da obavi nuždu. Što se hrane tiče, najbolje je da ga ne hranite u toku putovanja. Veoma je preporučljivo da psa ne ostavljate samog u zatvorenom automobilu kako mu ne bi pozlilo od vrućine. Čak i ako napolju nije izuzetno toplo, u zatvorenom automobilu bi moglo postati veoma neprijatno za vašeg mezimca. Ponesite mu prostirku koju inače koristi, kao i njegove činije i igračke; prisustvo poznatih stvari umiriće uznemirenog psa.
Još nešto, što se vode tiče: ako idete negde gde je voda drugačija od one na koju ste vi, vaša porodica i vaš pas navikli, od te vode biste se mogli razboleti ne samo vi i vaša porodica već i pas. Kako do toga ne bi došlo, ako se voda razlikuje od one na koju ste navikli, najbolje je da i psu, baš kao i za sebe i za porodicu, kupujete flaširanu – jeste skuplja nego "česmovača", ali je valjda zdravlje važnije.
Lepo se provedite!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ljubimcimezimciodmoržene
Komentari (0)
Dodaj komentar