Kupaći kostim u najavi

Jesen i zima su pravo doba za kupovinu kupaćeg kostima. U periodu van sezone izbor je donekle manji, ali su zato i cene niže. Dakle, sumorne zimske dane treba osvežiti upravo izborom ovog zanimljivog letnjeg detalja.

U sam proces kupovine treba ući sa izvesnom dozom pripreme. To, pre svega, podrazumeva poznavanje nekoliko „trikova“ na osnovu kojih se smanjuje mogućnost greške i docnijeg kajanja. To se dešava kada, recimo, ne razmišljate o tome da će leto doneti nekoliko kilograma manje, ili kada obuzeti lepom šarom/bojom odaberete neodgovarajući model. Zapravo, postoji mini klasifikacija na osnovu koje se može brzo i lako odrediti poželjan oblik i dizajn kupaćeg kostima:

– Za one sa manjim grudima ili mršavim telom poželjni su dizajni horizontalnih linija, poput „mornarskih“ kupaćih. Ne treba insistirati na korpama – ukoliko su samo za nijansu veće, mogu stvoriti smešan efekat.

– Osobe sa širim kukovima generalno treba da povedu računa o istaknutom gornjem delu. Donji deo treba da bude jednobojan, i ne preterano duboko sečen (u suprotnom će samo naglasiti širinu kukova)

– Široka ramena zahtevaju vice versa odnos gornjeg i donjeg dela. Donji deo takođe može imati širi pojas, upadljiv detalj (i nikako ne sme biti u tanga/mini varijanti)

– Osobe sa takozvanim H izgledom (sa manje izraženim strukom) treba da izbegnu jasne boje i da se odluče za dvodelne kupaće.

I, pre svega – ne treba insistirati na trendu: dobro odabran kupaći kostim zaista može da sakrije nedostatke i ujedno deluje shic. Prepustite se čarima rane kupovine i pribavite sebi motivaciju za doček narednog leta!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar