Lakše s alkoholom!

Alkohol se konsumira iz različitih razloga; nekada iz očajanja, kao sredstvo utehe, a nekada i kao sredstvo za zabavu. Mediji vam baš i nisu od neke pomoći – s jedne strane, obavestiće vas da je alkohol štetan po zdravlje, ali s druge, reklame proizvođača alkohola, kao i neki filmovi i serije, uveravaće vas da je alkohol deo glamura zvezda, neizbežan deo dobre zabave i provoda, neizbežno sredstvo za povećavanje uživanja u životu. Ako pijete alkohol, vi ste „kul“, svima pokazujete koliko se ludo zabavljate, postajete, makar nakratko, poput glamurozne holivudske zvezde koja uživa na žurci. Sad, malo ko od nas će postati bogat i slavan poput neke glamurozne zvezde – ali da pije može svako. Taj delić glamura je svakome dostupan i mnogi će, željni bekstva od prenaporne i nekad i previše sive svakodnevice, posegnuti za tim sredstvom. A onda stignu posledice.

Osećate konfuziju u glavi i nešto nalik na bestežinsko stanje (uz bestežinsko stanje mnogima stigne i mučnina). A i na vašem licu se i te kako vidi da ste popili. Alkohol širi fine kapilare lica, nekada stvarajući mrežicu, a ostavlja i ružne fleke. Veća količina alkohola će i da isuši kožu i da uspori proces obnavljanja, pa će vam lice izgledati umorno i beživotno. To već i nije glamurozno, zar ne?

U redu, obećavate da ćete biti dobra devojčica i da više nećete preterivati s alkoholom (za žene je dozvoljeno 14 jedinica alkohola nedeljno, što ne znači da sve to zaista morate da popijete – slobodno pijte manje ili alkohol nemojte konsumirati uopšte), kako da popravite nanetu štetu? Uzmite dosta tečnosti, esencijalnih masnih kiselina i vitamina C, to će vašem telu pomoći da se oporavi.

Šta s kožom nakon lude žurke na kojoj ste popile previše? Dan posle te žurke započnite relaksirajućom kupkom s biljnim uljima i u telo utrljajte hidratantnu kremu. Ako osećate da vam je koža lica stravično isušena, u nju utrljajte dodatni sloj ekstrahidratantne kreme za lice. Srećan oporavak – i ubuduće usporite malo!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar