Lepota je u frižideru!

Možda ste prošli kroz sve moguće parfimerije u vašem gradu u potrazi za pravim kozmetičkim proizvodima, ali – da li ste se setili da jednostavno otvorite frižider? Pokazaćemo vam kako vas hrana koja se tu nalazi može učiniti lepom od glave do pete.

Limun

Kada sledeći put izađete na sunce, iscedite malo limunovog soka i stavite ga na kosu. On prirodno posvetljuje pramenove i smanjuje mašćenje. Međutim – ne ostajte na suncu predugo; limun može da isuši kosu.

Ovas

Umesto što stavljate ovsene pahuljice u činiju za doručak, probajte da ih stavite na lice. Ovas je sjajan za kožu zato što upija masnoću. Mešajte ga sa vodom dok ne oformite pastu koju možete staviti na lice. Posle petnaestak minuta isperite toplom vodom.

Ulje

Steknite i vi predivne, nežne nokte tako što ćete ih umočiti u ulje. Zagrejte nekoliko kašika maslinovog ulja. Neka ne bude previše toplo, već samo mlako (da se ne biste opekli). Stavite prste u ulje na minut ili dva.

Krastavac

Krastavci su dobri za umorne i natečene oči. Isecite dva koluta hladnog krastavca, stavite ih na oči i držite pet minuta. Pored toga, ovo povrće je odlično za masnu kožu. Ubacite pola krastavca u blender i nanesite dobijenu „smesu“ na lice.

Avokado

Napravite hidrantnu masku tako što ćete oljuštiti avokado i zgnječiti ga. Stavite to na lice i isperite posle 15 minuta toplom vodom. Avokado je sjajan ovlaživač za suvu kožu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar