Leto na dečji način

Stiže leto, doći će i godišnji odmor… U toku godine, kada ste pretrpane različitim poslovima, s nestrpljenjem iščekujete leto – najzad, vreme da se malo odmorite! Vreme za opuštenu uživanciju! Međutim, leto i godišnji odmor nekako traju vrlo kratko, a mnoge žene, u želji za što lepšim provodom, za leto isplaniraju gomilu stvari (slično kao što za vikend ostave sve što u toku radne nedelje ne mogu da postignu, pa posle vikenda budu umornije nego nakon radne nedelje). Pokušajte da ove godine ne upadnete u tu zamku – pokušajte da leto provedete, jednim delom makar, onako kako ga provodi dete. Šta to znači?
Za početak, bez suvišnog planiranja. Makar jedan deo godišnjeg odmora neka vam bude takav da ne bude svaki trenutak isplaniran do detalja. Zaboravite na to kako su vaše poznanice, prijateljice, koleginice i rođake isplanirale da provedu leto. Godišnji odmor ne treba da bude takmičenje, već vreme za opuštanje, uživanje i "punjenje baterija". Razmislite šta vam se najviše radi – i to i uradite, ne obraćajući pažnju na "to tako treba" logiku. Treba onako kako se vama dopada. Ako vam se ne ide na odmor s vašim društvom, koje to od vas očekuje, ili s dečkom, kao što čini većina vaših drugarica – nemojte s njima ići na odmor! Idite na odmor s osobom s kojom vam se ide (ako je moguće), ili ako vam se tako više dopada, same.
Nemojte ni da sastavljate detaljan spisak svega što ćete poneti na odmor. Šta i ako zaboravite neku sitnicu? Snaći ćete se i bez nje – a sam čin snalaženja daće vam barem malecki osećaj avanture i toga da radite nešto nepredviđeno, što, ako svakodnevno detaljno planirate svoje aktivnosti, i te kako može da vas osveži i da vam prija.
Na samom letovanju ne dopustite nikome da vam određuje šta ćete da radite (jedan od razloga zašto je zgodno da odete same – ne morate nikome da se prilagođavate, niti da osećate grižu savesti što niste udovoljile nečijoj želji). Radite ono u čemu vi uživate, makar to bilo i samo izležavanje i zurenje u more dok vaše drugarice žele da obiđu sve kafiće (i sve barmene). Samo nek drugi obilaze ono što žele da obiđu – vi uživajte onako kako vi želite, jer to je, ipak, vaš godišnji odmor. Ubrzo ćete se vratiti u kancelariju, doći će opet i sivi kišni dani, zato iskoristite vreme koje imate za uživanje za uživanje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

letoodmorplaniranje
Komentari (0)
Dodaj komentar