Maštovit poklon

Kupovina poklona za prijateljicu nije laka stvar, premda izgleda da prodavnice obiluju predmetima namenjenim ženama. Ova ljupka iluzija često će biti sročena u vidu rečenice: „Mnogo je lakše kupiti poklon ženi nego muškarcu.“ Ovo je sasvim pogrešno…

Većina (jeftine) kozmetike koja se može naći po uličnim štandovima najčešće i nije kvalitetna, ili je njih dvadeset pre vas došlo na istu genijalnu ideju. Iako je ovo što sledi možda preterano, kupovina dezodoransa, mirisa ili karmina uopšte ne mora da bude uspešna, jer se dotičnoj osobi (sa pravom) ne mora svideti aroma/boja. Poklon, pre svega, kupujemo sa namerom da se dopadne, zar ne?

Zatim je na „udaru“ garderoba – od čarapa, preko simpatičnih majica do sezonskih predmeta poput šalova i rukavica. Ovde takođe treba biti oprezan, budući da veličina nije uvek i presudni faktor „pristajanja“. Idealna varijanta je povesti sa sobom osobu kojoj se kupuje, ali bi to prilično upropastilo iznenađenje.

Ukoliko se opredelite za knjigu, nikako ne smete dopustiti da vam prodavac „pomogne“, a da vas prethodno pita za godine i pol osobe kojoj je poklon namenjen. Rezultat: usmeriće vas na neku od popularnih polica sa srceparajućim romanima, rukovodeći se očajnim klišeom o „književnosti za žene“. Radije odaberite sami, makar i pogrešili.

Pri kupovini, dakle, treba zaobići sve stereotipe i rukovoditi se jedinim imperativom – razmatranjem potencijalnih potreba i želja osobe kojoj se poklon namenjuje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar