Miris slatkih zadovoljstava

U ludački stresnom životu kakav većina nas živi (hteli ne hteli, nerviraćete se zbog gomile stvari, bilo da se dešavaju vama, bilo da se dešavaju vama dragim osobama – u nedostatku razloga za nerviranje, nekima posluže i nevolje likova iz telenovela), dobro dođe svaki mogući način za opuštanje, makar se radilo i o nekoj sasvim sitnoj fori; naročito ako se radi o sasvim sitnoj fori, zapravo o nečemu nekomplikovanom i lakom za izvođenje. Evo jednog takvog predloga. Ukoliko iole volite slatkiše, biće veoma delotvoran.

Prvi zalogaj sveže ispečenih kolača, u nekim slučajevima još uvek vrućih (ako su jestivi u vrućem obliku), predstavlja pravo blaženstvo. A tek njihov slatkasti miris! Mmm… Zapravo, pokazalo se da već i uživanje u tom slatkastom mirisu momentano podiže raspoloženje. Setite se samo trenutaka kada prođete pored neke radnje u kojoj prodaju sveže ispečene kolače ili slatko pecivo i kako vam voda pođe na usta već od samog mirisa. Nažalost, u takvoj situaciji često osetite i frustraciju, jer znate da nećete konsumirati ono što tako slasno miriše, ali ovo što vam predlažemo neće vam dati povoda za frustriranost.

Kad stignete kući nakon napornog dana, stavite kolače ili kolačiće da se peku. Ako ste preumorne da ih same spremate, uzmite one već gotove i zamrznute. Kolači će se peći sami, a vi se uvalite u svoj omiljeni kauč ili omiljenu fotelju i uživajte u mirisu koji polako počinju da ispuštaju. Taj miris će vas oraspoložiti i opustiti – prepustite mu se s uživanjem.

Kao što smo rekli, nema osećanja frustriranosti jer znate da nećete konsumirati to slatko zadovoljstvo – kolači će ubrzo biti gotovi, pa će i ostala vaša čula, a ne samo čulo mirisa, moći da uživaju. Naravno da ovaj postupak ne bi trebalo ponavljati svakog dana – ugojile biste se, plus kolači nemaju sve neophodne hranljive sastojke – ali povremeno, kada baš želite da se oraspoložite nečim slatkim i lepim, nema razloga da uobičajeni zdravi obrok ne zamenite ovakvim slatkim zadovoljstvom. Prijatno!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar