Možda vam je ego preveliki ako… (1)

Ponos je, u određenoj meri, sjajna stvar. Odlično je i samopouzdanje, kao i vera u sebe i sopstvene sposobnosti. Sve to vam pomaže da izađete na kraj s teškoćama, kao i da lakše postignete ono što želite. Poznato je već da morate voleti sebe da biste zaista mogli da volite druge. Zbog svega toga često se daju saveti kako da povećate svoje samopouzdanje, kako da ojačate veru u sebe, saveti kao što je da se pogledate u ogledalo i kažete sebi da ste najbolji. Ipak, nekada stvari odu predaleko – nekada ego postane zaista preveliki. Evo nekih simptoma… Zabavite se čitajući ih – to je glavna svrha ovog teksta.

1. Negde ste napolju i zovete svoj kućni broj samo zato da biste čule sopstveni glas na telefonskoj sekretarici. Još gore, imate priličan račun za mobilni – jer često zovete svoj kućni broj iz već spomenutog razloga.

2. Već ste pripremile govor za primanje Oskara, Oskara popularnosti, Nobelove nagrade… Treba li da napomenemo da vas vaša profesija ne može dovesti do ovih priznanja? A, da, nadate se i Pulicerovoj nagradi, iako niste novinar.

3. Radni dan je bio veoma naporan i stresan. Jedva ste dočekale da stignete kući kako biste se relaksirale na svoj omiljeni način – posmatrajući sebe u ogledalu u različitim pozama.

4. Vaš frizer se deklariše kao gej, ali vi svejedno svima pričate da je on smrtno zaljubljen u vas, samo što vi, eto, niste zainteresovane. Jadničak, čak i priča da je gej da niko ne bi shvatio koliko je povređen što ga vi ne želite!

5. Prilikom raskida sa svojim bivšim predložile ste mu da mu poklonite svoju sliku u prirodnoj veličini da bi ga to bar malo tešilo. Sličnu vama svakako neće naći u skorije vreme!

6. Zvale ste urednika tabloida da mu saopštite da izlazite s glumcem (sportistom, pevačem…) u usponu. Očekujete da vam bude beskrajno zahvalan na tako sjajnoj vesti. Strahovito će mu porasti tiraž ako to objavi!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar