Muke na poslu

Izgleda vam kao da, pored sveg angažmana i predanosti poslu, stvari nekako uvek uspevaju da vas "savladaju". Čini vam se da generalno gubite puno vremena, dok je učinak nezadovoljavajući, iako ste uložili puno truda. Ne brinite – svi pomenuti simptomi mogu se lako lečiti i odaju čestu boljku – lošu organizovanost na poslu.
Dobar poslovni učinak je stvar kojoj sve odgovorne osobe teže, te je čest razlog frustracije upravo jaz između uložene energije i vremena s jedne strane i rezultata s druge. Najčešći uzrok ovakve situacije jeste neracionalno korišćenje vremena. Da bi se boravak na poslu optimizovao, potrebno je sprovesti nekoliko "malih koraka" koji će sasvim sigurno izmeniti dnevnu rutinu i doprineti boljoj produktivnosti.
Odvojiti vreme "samo za sebe"
U svakom radnom danu treba isplanirati barem pola sata za samostalno razmišljanje i sumiranje rezultata posla. Ti trenuci "nasamo" podrazumevaju zatvorena vrata, ignorisanje telefona i fokusiranje na određeni poslovni problem bez primedbi i uticaja drugih osoba.
Izbeći iznenadna "druženja"
Iako je ponekad prijatno kada koleginica spontano svrati na kafu, neplanirani susreti, razgovori i sastanci mogu u potpunosti poremetiti ritam radnog dana. Potrudite se da kolegama i prijateljima naznačite vreme kada možete da komunicirate, kao i da ne želite iznenadne posete izvan tog termina.
Napraviti plan radnog dana
Ponekad obaveza jednostavno ima previše. Dobar raspored i realno sagledavanje količine posla i vremena na raspolaganju doprineće poslovnom učinku. Ciljevi su da što više uradite i da se što manje zamorite – uz dobar plan uspećete da sprovedete oba.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

organizacijaposaoproblemiucinak
Komentari (0)
Dodaj komentar