Muškarce kod žena najviše privlači jedno, a to nisu velike grudi

Profesor biologije David Bejnbridž smatra da  muškarce kod žena najviše privlači mozak, budući da visok intelekt ukazuje na sposobnost da žena bude odgovorna majka. On smatra da muškarci mnogo više cene inteligenciju od, na primer, velikih grudi.

I iako su velike grudi postale simbol ženstvenosti i smatraju se „vrhuncem privlačnosti“, muškarci, kada traže dugoročnu partnerku i majku svoje dece, preferiraju inteligenciju, budući da ona ukazuje na to da će žena biti odgovorna majka, piše britanski list Telegraf.

„Veličina grudi muškarcima stvarno nije bitna. Zapravo, velike grudi imaju tendenciju da budu asimetrične, dok muškarce privlači simetrija. Pored toga, velike grudi pre ostare, a muškarci cene mladost“, objašnjava profesor Bejnbridž.

On navodi da muškarci nisu toliko ludi ni za dugim nogama, kako se smatra, nego radije na ženama vole da vide kraće, ali ravne noge, koje su simbol „dobrih gena“. Takođe, muškarci, prema njegovom mišljenju, preferiraju žene sa oblinama, tanjim strukom i većom zadnjicom, tj. oblikom tela koji ukazuje da će žena lakše podneti trudnoću.

„Ipak, jedina stvar koju muškarci na kraju traže je inteligencija. Ona pokazuje da će žena biti u stanju da brine o svojoj deci i da je vaspitana na pravi način“, navodi profesor Bejnbridž.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

izgledmuskarcizene
Komentari (0)
Dodaj komentar