Muškarci se ovakvim ženama DIVE, ali ih – NE VOLE

Šta muškarci zapravo žele: govore jedno – biraju drugo?

Da, govore oni da žele pametnu ženu, ali svojim izborom pokazuju suprotno. Zašto?

Dva američka univerziteta sprovela su opsežno istraživanje na temu muško-ženskih odnosa da bi dobili odgovor na pitanje: Da li muškarci vole pametne žene?

Preliminarna anketa je pokazala da je 96% muškaraca reklo da voli pametne žene i da im ne bi bilo teško da budu sa ženom koja je pametnija od njih. Nakon toga, ti isti muškarci bili su podvrgnuti drugim eksperimentima u kojima je testirano da li su bili iskreni kada su to rekli. Naučnici su simulirali testove inteligencije tokom kojih su ispitanici bili izmešani sa ženama koje su imale i bolje i lošije rezultate od njih.

Kada se uporede dobijeni rezultati prvog i drugog istraživanja, dobiju se iznenađujuće činjenice.

Iako su na početku testiranja muškarci rekli da vole pametne žene i da im ne bi bilo teško da budu u vezi sa ženom pametnijom od njih, nakon saznanja da je bila bolja na testu, pokušali su da se distanciraju od te žene, čak su je ocenili kao manje poželjnu i privlačnu od žene koja je imala lošije rezultate.

Muškarci su zapravo bili zainteresovani za upoznavanje pametne žene samo u trenutku kada je to bila pretpostavka. Kada su morali da se druže sa njom, povlačili su se u sebe jer su se osećali manje muževno i sigurno.

Postoje uslovi pod kojima potreba da zaštite sebe odnosi prevagu nad kvalitetima partnerke koja sa distance jeste privlačna. Muškarci koji odbiju pametnu partnerku – samo štite svoj krhki ego. Poražavajuće?!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

pametna žena
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Interesantno bi bilo istrazivanje / koje sigurno nije radjeno – Da li bi pametna zena zivela sa muskarcem koji je intelektualno slabiji od nje ?…mozda i nije potrebno istrazivanje jer se vec na startu zna da pametna zena ne bi gubila vreme,niti zivela sa muskarcem koji je manje pametan od nje…