Nađite pravu boju

Dolazi vreme slava, praznika, proslava, a samim tim i doterivanja. Prave žene se svaki dan sređuju i paze na svoj imidž, ali ipak je ovo period kada na izgled obraćamo posebnu pažnju. Sve želimo da sinemo svojim pravim bojama, da ponudimo svetu svoje najbolje izdanje.

Kako napraviti radikalniji potez u svom izgledu koji će nas razlikovati od ostalih dana u godini? Odavno ste izabrale nijanse koje vam odgovaraju i šminkanje vam je postalo rutina. Znate kojom bojom da istaknete oči, da sakrijete eventualne nedostatke, za svakodnevnu šminku ste majstor za vaše lice, ali kako napraviti promenu?

Naravno da ne možete kupiti cele kolekcije šminke u raznim bojama, ali morate nekako probati šta vam najviše odgovara. Mnoge žene zanemaruju sledeće rešenje zbog vremenskih ograničenja i pretrpanih rasporeda – ako niste sigurni koju šminku treba da koristite, velike parfimerije sa ljubaznim osobljem će biti dragocene za otkrivanje pravog rešenja za vašu kožu. Ikoristite njihovu pomoć na najbolji način tako što ćete iskreno reći kakav efekat želite da postignete, kakve eventualne probleme sa kožom imate i pažljivo slušajte šta vam se priča.

Obazrivo birajte parfimeriju u kojoj ćete se posavetovati sa devojkama koje rade u njoj. Ima prodavačica koje samo žele da vam prodaju najskuplje ne obazirući se mnogo da li vama proizvod odgovara ili ne. Ali zaista ima izuzetno uslužnog i ljubaznog osoblja koje će vam izaći u susret, samo ih pažljivo procenite. Obratite pažnju na to kako su one našminkane i probajte da ukradete „zanat“ ili počnite razgovor pohvalom njenog izgleda i recite da biste i vi želeli nešto slično na vašem licu. Velike su šanse da ako je ona našminkana kao klovn, misli da svi treba da se pridruže cirkusu.

Imajte na umu da one ipak prvenstveno žele da prodaju svoje proizvode, tako da se, osim ako niste sigurni u to što vam se nudi, nemojte nikako osećati prinuđenom da bilo šta kupite. Mnogim ženama je iz nekog razloga neprijatno da izađu praznih ruku iz radnje gde je neko bio veoma uslužan i ljubazan prema njima iako možda nisu sigurne da je proizvod odgovarajuć i da je cena adekvatna. Ma koliko da pritisak poraste, a vešt prodavac zna sve prave načine, nemojte se osećati prisiljenom na kupovinu. A ako ne nađete ništa što vama odgovara na drugim mestima, uvek se možete vratiti. Najelegantniji odgovor za upornog prodavca je: „Hvala vam, razmisliću, pa ću se vratiti.“

Žene često imaju jednu boju kao favorit u izboru šminke, i boje se da istražuju dalje. Druge se, opet, drže neke osnovne boje iako ona nije pravi izbor. Evo malog trika kojim ćete utvrditi koje boje idu uz vaš ten, a sve što je potrebno su tri šala.

Uzmite ružičast, crven i narandžast šal ili neki drugi veći materijal u istim bojama. Stanite na dobro osvetljeno mesto i obmotajte šal oko lica. Ponovite isto sa svakim šalom posebno. Koja boja najviše ističe vaše lice? Ako vam se ružičast učini najboljim, koristite šminku svih nijansi ružičaste, kao i violetne i koralne boje. Ako je narandžast pravo rešenje, koristite boje kajsije, bronzane i braon. Ako ste se odlučili za crveni šal, izaberite šminku bordo boje, boje crvenog vina i biserno crvene.

Još jedan praktičan savet:
Možda vam se nekad desilo da ispustite svoj omiljeni kameni puder i onda ste morali sa mukom da ga bacite. Ali, postoji jedno jednostavno rešenje kojim ćete izbeći rastajanje od omiljenog pudera. Ako se kameni puder slomi, nastavite da ga lomite u još manje delove. Zatim dodajte nekoliko kapi alkohola i mešajte dok ne dobijete pastu. Izravnajte masu sterilnim štapićem i ostavite je na policu da alkohol ispari. Najbolje je sačekati celu noć i ujutro će vaš puder biti ponovo kompaktan.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar