Najčešće greške pri šminkanju (1)

Svaka žena želi da izgleda lepo, po mogućnosti, savršeno. U te svrhe koristi se šminka; nekad se, međutim, sa šminkom pretera, ili se ona upotrebi na pogrešan način, pa se postigne kontraefekat. Ipak, niste više tinejdžerka pa da pravite takve greške! Nema to veze – svaka žena, s vremena na vreme, napravi poneku grešku. Evo onih najčešćih i kako ih izbeći.

Nanošenje laka u debelom sloju: to na noktima može zaista lepo da izgleda, ali ako to uradite, vaši nokti neće moći da „dišu“. To dovodi do isušivanja noktiju, a učiniće ih i lako lomljivim. Jednom nedeljno ne bi trebalo lakirati nokte uopšte, već ih, umesto toga, treba samo premazati debelim slojem kreme za negu noktiju, bademovim ili maslinovim uljem.

Upadljivi ruž za usne, svetlucava zelena senka za oči, roze rumenilo… Stvarno je previše sve to naneti istovremeno, naročito u toku dana. Za dnevnu varijantu sasvim je dovoljno da stavite maskaru i sjaj za usne; uveče možete dodati tamniji ruž. Želite da vas svakog dana primete? Stalno menjajte navike u šminkanju – jednom istaknite samo usne, a drugi put samo oči. Tako ćete i sebi i drugima izgledati upadljivije, a nećete biti preterano našminkane.

Ako preterate sa rumenilom, bićete primećene – ali ćete biti primećene kao neko ko je preterao sa rumenilom. Sa rumenilom je najbolje biti štedljiv. Ukoliko želite da vizuelno proširite svoje lice, rumenilo nanesite vodoravnim potezima četkicom; ukoliko želite da izdužite lice, nanesite rumenilo vertikalnim potezima četkice.

Previše tamna olovka za usne: izbegavajte je. Olovka za usne treba da vam pomogne da iscrtate konture usana i da se ruž ne razmazuje. Ukoliko je olovka mnogo tamnija od ruža, izgledaće kao da oko usana imate ram za sliku. Boja olovke uvek mora biti usklađena sa bojom ruža.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar