Najčešće greške pri šminkanju (2)

Čest je pokušaj da se bore prikriju puderom, ali to ne pomaže. Puder će dodatno naglasiti borice ispod očiju, jer će se nakupiti u njima. Efikasnije je da upotrebite korektor sa sjajem – njegove čestice reflektovaće svetlost i tako udubljenja u koži učiniti manje vidljivim.

Koža vam je užasno masna, pa je često čistite? Nemojte, tako ćete samo pogoršati problem! Naime, često čišćenje samo iritira kožu, pa se luči više masnoće. Čak i za najmasniju kožu preporučljivo je da se čisti dvaput dnevno, ujutru i uveče, i to blagim sredstvima.

Još jedan problem koji ide uz masnu kožu su bubuljice. Svaka žena ih je, iznervirana njihovom pojavom, bar jednom „iscedila“ noktima, ali to iritira kožu i ostavlja ružne tragove na njoj. Na bubuljice je preporučljivo ili staviti antibakterijski stik i sačekati da prođu, ili, ako baš odmah želite da ih se otarasite, napariti lice da bi se pore proširile, pa ukloniti bubuljice uz pomoć papirne maramice.

Hoćete „pošteno“ da isturpijate nokte, pa u tu svrhu koristite grubu metalnu turpiju? Tako se može desiti da iskrzate ivicu nokta i da ona postane porozna, što može dovesti do toga da se nokat lako zacepi. Više će vam pomoći sunđeraste turpije za nokte.

Spavanje sa šminkom na licu: svakoj ženi se to bar jednom desilo – jednostavno, uveče ste bile preumorne da biste još i šminku skidale. Ukoliko tako postupite, nemojte se iznenaditi ako se ujutru probudite sa bubuljicama – loj, prljavština i šminka pomešaju se uveče, naprave lepljiv film i tako zapuše pore. Skinite šminku, umijte se i stavite kremu – tako ćete se probuditi sa lepim tenom.

Česta je navika da se parfem nanese i iza uha, ali to je greška. Iza uha se nakuplja masnoća koju luči koža, pa to može prilično da promeni miris parfema. Parfem je najbolje naneti na „pulsirajuća“ mesta – vrat, dekolte, unutrašnja strana laktova i kolena – i na upravo opranu kosu. Pri tom pazite da ne utrljavate parfem, jer ćete tako uništiti njegove molekule.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar