Najlepši nokti

Veliki broj žena obraća i te kakvu pažnju na svoje nokte. Imaju i pravo; lepi nokti daju šakama lep i negovan izgled – a mnogi, makar i nesvesno, procenjuju ljude baš po izgledu njihovih ruku. Sad, kako bi to trebalo da izgledaju nokti, pa da budu najlepši mogući? Postoji li neki izgled noktiju koji će uvek biti lep, bez obzira na to šta je u tom trenutku u trendu? Postoji.
Nemali broj dama pokušavaće, ako im to njihov posao dopušta, da puste što je moguće duže nokte i takve nokte (obično nalakirane jarkocrvenim lakom) smatraće ženstvenim. Međutim, predugački nokti, bilo da su prirodni ili veštački, pa još i nalakirani jarkim bojama, priliče samo nekim profesijama, kao što je striptizeta; za sve ostale nokti će biti najlepši ako imaju prirodan izgled i samo su blago ukrašeni. Kakvi su to nokti prirodnog izgleda?
Pre svega, kratki su. Prelaze jagodice prstiju tri ili četiri milimetra, ne više. Pored dužine, važan je i oblik nokta – ako su četvrtasto ili špicasto oblikovani, nipošto ne mogu da izgledaju prirodno. Najženstveniji je ovalan oblik, jer prirodno prati liniju vrha prsta, kao i zanoktica.
Što se boje tiče, transparentni i sedefni lakovi u boji kože ili ružičastoj uvek izgledaju lepo, elegantno i ženstveno i nikada ne izlaze iz mode. Samo, obratite pažnju: ako su vam nokti požuteli od toga što prečesto upotrebljavate lak, nemojte podleći iskušenju da nanesete lak koji sadrži previše bele boje. Mada će ovakav lak uspešno prekriti žutilo, daće vašim noktima mat boju, otprilike kao da ste nanele kreč. Kako biste izbegle da do ove pojave (žutila) uopšte dođe, povremeno nemojte nanositi nikakav lak – lepo i ženstveno izgledaju i nenalakirani nokti ako su lepo oblikovani. Nokte u takvim prilikama možete počastiti maslinovim uljem, što će ih nahraniti i dati im blistav izgled (ono što ne upiju, naravno, obrišite).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Tamara Ilić

    Super su vam predlozi, samo tako nastavite, redovno čitam savete za zdrave nokte i jako mi pomažu.