Najtraženiji zahvati u estetskoj hirurgiji

Veliki broj žena je u nekoj prilici otišao u frizerski salon s fotografijom koju su isekle iz časopisa, fotografijom na kojoj je bila njihova omiljena glumica, i tražio istu takvu frizuru. Nema tu ničeg lošeg ni nepopravljivog – ako i toj ženi takva frizura dobro stoji, odlično, a ako ne stoji, na to će je (valjda) upozoriti frizer; najgore što može da se desi jeste da ta žena neko vreme ima frizuru koja na njoj loše izgleda. Međutim, ženski zahtevi se ne zaustavljaju uvek na frizuri – priličan broj njih želi da ima oči, usne, nos, telo… kao njihova omiljena glumica. A za to je već neophodna pomoć estetske hirurgije. Šta mislite, koji su najtraženiji "delovi tela", i čiji su?
Statistike iz klinika gde se vrše ovakve operacije pokazuju sledeće. Trenutno se smatraju veoma poželjnim visoke jagodice, onakve kakve su (takođe plastičnom hirurgijom) dobile Odri Tatu i Žilijet Binoš. Kad smo kod Francuskinja, moderni su i mali francuski nosevi. Donedavno je najtraženiji oblik očiju bio onaj kakav ima glumica Sofija Loren, ali sada su modernije izduženije i egzotičnije oči, kao što ih imaju Mila Jovović, Nataša Stefanenko i Alena Seredova.
Što se tela tiče, najviše žena želi da podseća na Moniku Beluči, a kad je o usnama reč, trenutno su najpopularnije onakve kakve ima Andželina Džoli (njoj su takve usne prirodno). U Americi, trendovi se razlikuju od obale do obale – dok je u Njujorku popularan izgled glumica iz serije "Seks i grad", dakle manje-više prirodan, uz dodatak liftinga, u Kaliforniji su popularne bujne grudi (kao kod Pamele Anderson), pune usne, mišićavo izvežbano telo, izražene jagodice. Latinoamerikanke žele zadnjicu kakvu ima Dženifer Lopez (priča se da je njena zadnjica ponovo popunjena i podignuta).
Pred ovakvim zahtevima lekari nekada imaju veliku muku da pacijentkinjama objasne da neke stvari ipak nisu moguće. Čak i hirurgija može samo donekle da promeni nečiji izgled – žena bujne građe ne može postati sva tanka, a devojka krhke građe teško da bi mogla da ponese grudi kakve ima Pamela Anderson. Hirurzi, praktično, kukaju za umerenošću u željama, ali žene koje se podvrgavaju plastičnoj hirurgiji retko su sklone da prihvate savete te vrste.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

estetskahirurgijaplastičnapromenatelo
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Natasa R.

    A odkud znate da su Žilijet Binoš i Audrey Tautou radile te operacije? Hoću dokaze! Nešto sumnjam… Al’ ajde.