Naočari za lepo vreme

Lepo vreme zahteva da zaštitite svoje oči od pogubnog uticaja sunca. U potrazi za odgovarajućim naočarima, shvatili ste da su sve rezerve od prethodnih godina netragom izgubljene. Sledeći logičan korak jeste to da posetite štandove sa (ne toliko bogatom ponudom) naočara za sunce i pronađete odgovarajući model. Ako ste ljubitelj boljih modela, možete pokušati da nađete odgovarajući oblik u nekoj od prodavnica (što će zahtevati malo veće ulaganje, ali ponekad rezultirati i boljim kvalitetom).

Za koju god varijantu da se opredelite, prvo treba odrediti kakav oblik i debljina rama odgovara vašem licu (i ukusu). Ove godine i dalje su u modi (pomalo izanđali) modeli bez rama, u raznim nijansama ružičaste, žute i plave. Među njima svakako ima lepih komada, ali treba se dosta potruditi da se ne „ponese“ replika istih (dosadnih) naočara koje nosi pola grada. Klasični modeli sa tamnim staklima i strogim metalnim okvirom takođe se vraćaju kao modni hit. Uopšte, retro dominira modnim poljem, tako da čak i najluđi izbori (plastični ramovi vrištećih boja) mogu da budu opravdani.

Pri kupovini treba voditi računa o nekoliko detalja. Pre svega, oblik vašeg lica u najvećoj meri treba da usmeri izbor modela naočara. Uska lica zahtevaju manje naočare (u protivnom ćete izgledati kao muva), za razmaknute oči dobar je model „štita“ – naočari bez rama, koje izgledaju kao da su izlivene iz jednog komada. Popularne „lenonke“ manje-više univerzalno dobro stoje svim tipovima lica, mada za nijansu bolje pristaju osobama blagih i oblih crta. Izvijen „mačkasti“ oblik dobro ide uz istaknute jagodice i uže lice.

Važna osobina naočara je i to da mogu da vizuelno redukuju mane – npr, veći ili manji nos. Plastični ram ne ide uz šire noseve – uz njih idu naočari bez rama ili sa tankim metalnim ramom. S druge strane, uz „dugmence“ od nosa idu sve vrste srcastih oblika, kao i deblji ramovi (ukoliko želite da istaknete nos). Ako ste pravi trendseter, možete pokušati sa naočarima čiji je ram ukrašen perjem ili nekom skupljom hitech varijantom. Nekada je dovoljno da samo jedan detalj poput naočara bude upečatljiv, pa da time celokupan izgled dobije na kvalitetu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar