Naučeno od male dece (2)

Deca mnogo toga nauče od odraslih, ali kako i sama postaju odrasla, kao da se sve manje sećaju kako da se raduju i uživaju u životu. Zato, nije loše podsetiti se onoga što smo znali kao mala deca, i ponešto od toga ponovo primeniti – sami odaberite šta vam se dopada.
7. Mrzeli ste kada vam odrasli kažu: "Videćemo." To je i dalje podjednako iritirajuće, ništa manje nego onda kada ste vi bili dete. Nemojte to izgovarati.
8. Jedini način da saznate kako nešto funkcioniše jeste da ga rastavite na sastavne delove. Dobro, to se baš ne odnosi na vaš kompjuter, osim ako ste serviser. Ali, jako dobro funkcioniše kada su problemi u pitanju.
9. Postoji razlog zbog kojeg ne daju kreditne kartice maloj deci. Treba prvo da uštedite novac pre nego što ga potrošite na nešto.
10. Vaše telo je predviđeno da se kreće na najrazličitije moguće načine. U tajnom dečjem jeziku, reč "fitnes" ne postoji. To se zove "igranje i zabava".
11. Vaš svet sme da bude delom stvaran, a delom da se odvija u vašoj mašti. Barem dok ne pobrkate ta dva.
12. Od previše bilo čega zaboleće vas stomak. Od previše slatkiša, previše hrane, previše alkohola… Umerite se, i biće u redu.
13. Ako postoji najblaža naznaka da vam je to potrebno, idite u toalet pre nego što izađete. Ovome nije potreban komentar, zar ne?
14. Odrasli koji su vam se najviše dopadali bili su oni koji su vas s pažnjom slušali, i želeli ste da, kad porastete, budete kao oni. To je i dalje dobar plan.
15. "Ostrvo s blagom", "Drakula"… Najbolje su one knjige koje se čitaju krišom, ispod pokrivača, uz pomoć baterijske lampe. Isprobajte to ponovo!
16. Adrenalin je najzdravija "droga". Ne kažemo da treba da budete adrenalinski zavisnik, ali nisu vam stvarno neophodni alkohol, droge ili cigarete da biste se dobro proveli.
17. Posmatranje oluje je zanimljivije nego gledanje televizije. A kiša nije nešto što se proklinje, već u čemu se uživa (setite se onog veselog šljapkanja i ludiranja). Ako nije baš previše neprijatno napolju, utoplite se, navucite kabanicu, stavite gumene čizme – i uživajte!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

decaroditeljstvoučenjezene
Komentari (0)
Dodaj komentar