Ne morate sve to da obavite uveče

Veče ume da bude izuzetno stresno vreme za ženu, zbog mnogobrojnih obaveza koje baš tada ima. Međutim, breme je moguće olakšati ukoliko prihvatite da ne morate uveče da obavite izuzetno veliki spisak zadataka. Nešto od toga je sigurno moguće odložiti.
Ona dođe kući s posla, umorna je, a treba da spremi ručak/večeru, da se pobrine o deci, da obavi mali milion kućnih poslova… Već je bila umorna i nervozna kad je počela s tim, dok s tim završi, nije čudo ako se oseća potpuno isceđeno. A ne mora svaki put da bude tako.
Mnoge žene će sebi zadati gomilu obaveza za veče. Nekad se te obaveze moraju tad uraditi – na primer, nema više nijedne čiste čarape ni potkošulje u kući i neophodno je baš tada oprati veš. Ali, često su to stvari koje je moguće obaviti i u neko drugo vreme, kada ste odmornije i bistrije glave, ili je moguće neke od obaveza rasporediti na ostale ukućane.
Kako se na kraju dana ne biste osećale sluđeno, odvojite nešto vremena uveče za relaksaciju, i/ili za zbližavanje s porodicom. A neku od gomile obaveza sa spiska prebacite na neko drugo vreme. Možda za sutra ujutru, kada ćete biti bistrije glave, makar i ustale petnaest minuta ranije da to obavite. Ili za vikend, ili za pauzu za ručak, ili kada već možete da dođete do tih pet do petnaest minuta koliko je potrebno da se ta stvar obavi.
Jeste na neki način prijatno i zadovoljavajuće kad legnete i znate da ste "štriklirale" sve obaveze sa spiska, ali to nije vredno toga da se osećate isceđeno i sluđeno. Ne morate sve da obavite baš tad – nešto može i kasnije, nešto može da uradi i neko drugi, a nešto i ne mora da bude urađeno.
Opustite se. Niste mašina, potreban vam je odmor. Stvarno ne morate baš uveče sve to da obavite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

nervozaobavezeodlaganjeopuštanjeumorvečežene
Komentari (0)
Dodaj komentar