Nega kože

Ekstremno hladno vreme, kakvo je vladalo ovih dana, najčešće loše utiče na kožu. Čak i najveći „debelokošci“ osećaju posledice niskih temperatura u vidu ogrubele kože, promrzlina i sličnih neprijatnih promena na koži lica i ruku.

Najčešći problem prouzrokovan hladnim vremenom jeste suva koža. Različiti tipovi kože različito će reagovati na zimske uslove, ali je u svakom slučaju preporučljiva (ako ne i neophodna) upotreba dodatnih sredstava. Treba se opredeliti za losione (u slučaju masnije kože) ili kreme sa većim procentom glicerina. Na udaru su, svakako, lice i ruke, ali nipošto ne treba zaboraviti ni stopala.

Pored dnevne nege kremama i losionima, treba povesti računa i o ishrani. Uzimanje većih količina tečnosti uvek je preporučljivo i pomaže da „ispošćena“ koža dobije sjaj. Takođe, povećane doze vitamina u vidu svežeg voća i povrća pomažu da se dobro stanje kože očuva do proleća. Pokušajte da svakog dana pojedete, na primer, jednu svežu šargarepu i jabuku – rezultati neće izostati.

Prilikom tuširanja takođe treba povesti računa o nekoliko stvari. Prvo, koliko god da je hladno ujutru, pokušajte da se ne tuširate vrelom vodom. Dugotrajno tuširanje toplom vodom, tvrde dermatolozi, samo još dodatno isušuje već suvu kožu. Preporučuje se naizmenično tuširanje toplom i hladnom vodom, što će poboljšati cirkulaciju, a vas pomalo „očeličiti“.

Svakodnevno staranje o sopstvenoj koži nije naporno i dodatno će pomoći da se bolje osećate u hladnim zimskim danima. Takođe, sa dolaskom proleća nećete morati da planirate „ubrzane kure“ kod dermatologa ili kozmetičara, već ćete spremne dočekati sunčane dane.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar