Neke zablude o zvezdama (2)

Glumice treba da budu u top-formi na filmu, da i ne spominjemo da je snimanje filma fizički veoma zahtevno i da je neophodna dobra forma da bi se to izdržalo. Zbog toga nije retko uverenje da zvezde vežbaju sedam dana u nedelji, i to u toku cele godine. Međutim, to jednostavno nije tačno – većina zvezda ima neki program vežbanja, ali intenzivnom vežbanju podvrgavaju se samo glumice pred kojima je snimanje nekog filma, a ni tada neće vežbati po ceo dan. „Intenzivno vežbanje“ najčešće bude sat vremena dnevno, tri do šest puta nedeljno, i tako tokom tri meseca. Izuzetak su situacije kada je potrebno da inače mršava glumica u kratkom roku „nabaci“ veću mišićnu masu za neku ulogu, tada trening može da bude i intenzivniji.

U poslednje vreme izuzetno su popularni joga i pilates, pa se zato javila i priča da mnoge zvezde vitku liniju i lepo izvajane mišiće duguju jogi i pilatesu. Mada joga i pilates mogu na veoma lep i ženstven način da definišu mišiće (kao kod Sare Džesike Parker, recimo), za vitak stas je ipak neophodno da se vodi računa i o ishrani. Izuzetak je ako imate nenormalno brz metabolizam, koji je u stanju da sagori sve što pojedete – a tada bi trebalo da proverite tiroidnu žlezdu.

Još jedna od popularnih stvari je plastična hirurgija, plus je među zvezdama uočljiva i opsednutost svojim izgledom (što i nije toliko neobično jer, kao što smo već spomenuli, od dobrog izgleda im i te kako može zavisiti posao, kao i visina honorara koji će dobiti). Otud (verovatno) i uverenje da se sve zvezde, čim pređu četrdesetu, obavezno podvrgavaju estetskoj hirurgiji. Ipak, to je poluistina – ima zvezda koje će tako postupiti, ali četrdesetogodišnjakinje, generalno uzev, danas više vežbaju nego što je to nekad bio običaj, a to ubrzava metabolizam, održava liniju i kožu čini mladolikom. Moguće je da će doći i do plastične hirurgije, kasnije – ali ne mora odmah nakon četrdesete.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar