Neki trikovi za uštedu vremena (1)

Mnogo je onih s hroničnim nedostatkom vremena – nema se vremena ni za najneophodnije, a kamoli za to da se stvari obave kako treba. Plus to što stvari ne obavite kako treba dovode do novog nedostatka vremena. Evo nekih predloga kako da sebi uštedite vreme koje inače izgubite na sitnicama – na vama je da odaberete one koji vam se čine upotrebljivim u vašem slučaju.
1. Napravite komplete od odeće svoje dece onda kada ih odlažete u njihov orman ili fioku. Tako možete brzo da dohvatite celu preobuku, umesto da tragate za pantalonama i majicom koji se slažu. 2. Kad vidite baš lepu igračku na rasprodaji, kupite ih nekoliko, tako ćete imati već spreman poklon za rođendan nekog od prijatelja vašeg mališana. 3. Ima dece koja ne vole pernice, ali dok još uvek pomažete svom detetu da radi domaće, pernica će pomagati ne samo njemu nego će štedeti i vaše vreme – ako su u njoj uvek olovke, gumica, lenjir, šestar i ostale neophodne stvari, nećete morati naknadno da ih tražite.
4. Na nižim policama frižidera držite zdravu hranu koja može da posluži kao užina (očišćena šargarepa, oprane jabuke…), tako vaše dete može lako da je dohvati a da ne „cima“ vas da mu date užinu. Na nekoj niskoj polici, po sličnom principu, možete držati integralne krekere i malo suvog i koštunjavog voća. 5. Nemojte gubiti vreme na traženje stvari koje često koristite, kao što su makazice ili maramice. Neka vam po jedan komad ili paketić (kad se radi o nečemu kao što su maramice) bude u svakoj prostoriji u kojoj često boravite. 6. Neka vam pola sata nakon večere služi za sređivanje, i uključite sve ukućane u to (slaganje odeće, pranje sudova, izbacivanje đubreta…).
7. U jastučnicu stavite kompletnu presvlaku za krevet (složeni čaršav i jastučnica), i tako sa svakom presvlakom. To će skratiti vreme koje provedete u menjanju posteljine. 8. Odredite posebnu kutiju za račune koje treba platiti, time izbegavate da ih tražite svuda po stanu (i još i zaboravite da platite neki). 9. Izdvojte posebnu fasciklu (ili nekoliko fascikli, i na svakoj napišite šta u njoj držite) za papire koji vam mogu zatrebati, kao što su članci s korisnim informacijama, recepti i slično. Tako ćete brže naći te papire.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

nedostatak vremenatrikoviuštedazene
Komentari (0)
Dodaj komentar