Neki trikovi za uštedu vremena (2)

Spotičete se preko igračaka svog mališana dok žurite da se obučete, nikako da nađete u ormanu ono što vam je potrebno, jer ne stižete da ga sredite, a s obavezama kasnite li kasnite i nikako sve da ih postignete… Ovo je svakodnevica mnogih. Da biste to izbegli, dajemo vam neke predloge kako da na sitnicama (koje se vremenom nagomilaju) uštedite vreme – neće svima svaki predlog biti od koristi, ali se nadamo da ćete naći nešto za sebe.
10. Odeću koju je vaše dete preraslo složite u posebne velike kese, na koje ćete staviti oznake tipa „do tri meseca starosti“, „šest do devet meseci“ i tako dalje. To skraćuje vreme potrebno da se određena odeća nađe, za šta god da vam zatreba (poklanjanje prijateljima, davanje u dobrotvorne svrhe, pokazivanje gostima ili vašoj deci kad budu starija…). 11. Uveče namestite sto za doručak, unapred pripremivši potreban pribor i stavivši na sto kutije s cerealijama ili drugom hranom za koju znate da ćete je upotrebiti ujutru, time smanjujete jutarnju gužvu u kuhinji. 12. Preko cele godine kupujte poklone za praznike i rođendane (kad god vidite nešto za dragu osobu što možete da kupite, uzmite to, makar Nova godina ili rođendan te osobe bili kroz pet meseci), i na taj način izbegnite gužvu u poslednji čas.
13. Ograničite vreme za lične mejlove i kompjuter na dvaput dnevno (ako je moguće). 14. Obaveze tipa plaćanje računa, podizanje dokumenata, podizanje odeće s hemijskog čišćenja i slično obavljajte jednom nedeljno, s unapred sastavljenog spiska, najefikasnijom rutom. 15. Unajmite bebisiterku na nekoliko sati u toku vikenda kako biste mogli da pozavršavate kućne poslove a da vas deca ne usporavaju u tome.
16. Koliko god je moguće, „iz cuga“ iseckajte povrće koje ćete koristiti za kuvanje tokom sledeće nedelje. Meso razdelite u manje, spremne-za-upotrebu pakete i tako spakujte u zamrzivač. 17. Odložite stvari (tipa filmovi, muzika, igračke) po jasno obeleženim sanducima i kutijama (koristite jarke boje i velika slova, ili crteže ako vaše dete još uvek ne ume da čita), tako da deca mogu da ih nađu i bez vaše pomoći. 18. Držite dezinfikujuće maramice u kupatilu kako biste mogle da ih koristite za brza čišćenja manjih površina, kao što su lavaboi i ogledala.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

nedostatak vremenatrikovizene
Komentari (0)
Dodaj komentar