Nemate vremena za toliko priče

U vreme kada su ljudi sve više otuđeni, može da bude teško naći nekoga da se s njim ispričate; nekada ne uspete ni stvarno bitne informacije da prenesete. Ali, postoje i trenuci kada zaista niste u prilici da ćaskate, makar i baš voleli da se siti ispričate s osobom koja vas zove, ili se radilo o bitnoj osobi s kojom ne možete samo tako da skratite razgovor.
Ukoliko se radi o vama dragoj osobi, s kojom biste rado u beskraj ćaskale, ali trenutno nemate vremena za to, recite joj da ste zainteresovane, ali da sada stvarno ne možete da razgovarate i dogovorite se s njom kada ćete se čuti. Možete je pitati da vi nju pozovete kasnije, kad ne budete u gužvi, ili, kako biste potvrdile da stvarno želite da razgovarate s njom, ne samo da je "otkačite" pa smišljate izgovor, tražite da se dogovorite o nekom vremenu kada ćete se videti ili bar čuti, pa da tada nastavi ono o čemu vam je pričala. Na taj način pokazujete iskrenu zainteresovanost, ne odbijate razgovor ni zbližavanje koje ćaskanje donosi mnogim ženama, samo saopštavate da to ne možete baš sad.
Nekada, kad kažete tako nešto, i sama ta osoba koja toliko voli da ćaska shvati da je preterala, pa promrmlja da je ionako rekla to što je imala. A ako vas nije zvala samo zato što ima višak slobodnog vremena, ili zato što u beskraj odlaže obaveze koje i sama ima, već stvarno želi da se "ljudski ispričate", prihvatiće da se dogovorite o tome kada ćete obe imati vremena za lagodan razgovor.
Postoji mogućnost da vas na poslu zovu klijenti ili saradnici skloni ćaskanju. Tada nije loše znati sledeće: istraživanja pokazuju da prosečan poslovni razgovor, onda kada vas pozove klijent ili saradnik, traje 11 minuta – ali kada poziv primi automatska sekretarica, pa vi kasnije pozovete tu osobu koja vas je zvala, razgovor o istoj toj stvari zbog koje su vas zvali traje, u proseku, sedam minuta. Naravno, ne možete uvek prepustiti automatskoj sekretarici da preuzme poziv; tada možete reći osobi koja vas je pozvala da pod hitno imate nešto da obavite i da ćete je zvati odmah posle toga. Na taj način, bez vređanja, možete skratiti razgovor s klijentima i saradnicima sklonim ćaskanju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

preterivanjapričezene
Komentari (0)
Dodaj komentar