Nešto posebno – samo za vas

Žene su često sklone tome da sve i svašta rade za druge, u toj meri da zaborave na sebe. Naravno da ne treba biti sebičan i misliti samo na sebe i svoje zadovoljstvo i korist, ali ne treba ni sebe zanemarivati. Povremeno je dobro počastiti sebe nečim.
U suštini, to što je navedeno svi već znaju, ali ipak to slabo praktikuju. Mora da se "gine" od posla oko dece, inače ste loša majka; loša ste supruga ako se ne trudite da stalno udovoljavate mužu; loša ste ćerka ako ne pomažete roditeljima kad god im nešto ustreba, bilo da se radi o nečemu ozbiljnom ili samo požele da vide kako se trudite oko njih; treba pomagati i nekim prijateljima i prijateljicama, nekad i rođacima… A vi? U svemu tome, žena se oseti zanemareno. Poželi da se neko i oko nje potrudi. A jedan od mogućih načina da to i dobijete jeste da pokažete drugima kako želite da vas tretiraju.
Sećate li se kad ste bile male, pa vam bude rođendan, i dobijete za ručak svoje omiljeno jelo? Od toga ste se osećale posebno: vaš je dan, vrte se oko vas, daju vam poklone, svi vas tretiraju kao slavljenicu… Priuštite takve stvari sebi i kad vam nije rođendan. S vremena na vreme (ne baš svaki dan, ali ne ni toliko retko da maltene zaboravite kakav je osećaj) počastite sebe nečim, samo tako, bez posebnog povoda – to može biti vaše omiljeno jelo (bilo da ga napravite vi, bilo da ga naručite), buket cveća, relaks masaža, može čak i dremka onda kada baš poželite da odremate.
Ovakvo ponašanje, ako vaša okolina nije navikla na njega, može u početku da izazove i poneku negativnu reakciju, ali ljudi se vremenom naviknu, a posle još malo vremena počnu da podrazumevaju da je to tretman kakav očekujete. I, osim ako ne tražite od svih da se polome od posla oko vas dok se vi izležavate (zapravo, i to je moguće dobiti, samo što to traže tirani), počnu to i da vam pružaju. A vi, zadovoljne i srećne, takođe zauzvrat pružate još i više drugima, i svima bude lepše.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

potrebezadovoljstvozenezivot
Komentari (0)
Dodaj komentar