Niste drugačija osoba

Ima dama koje su sklone da jako zameraju sebi, maltene bi istukle sebe zbog toga, što nisu drugačije kao osobe. Takva zamerka neće nikome pomoći; svakako da je dobra ideja potruditi se da vidite šta biste i kako mogle da učinite bolje, ali nema smisla da mrzite sebe što niste neko drugi.
Premda nije dobra ideja večito sebe porediti s drugima (i to redovno na sopstvenu štetu), ukoliko sebe povremeno uporedite s nekim, to može da bude korisno, jer vam može ukazati na neke stvari koje biste mogle da radite bolje. Na primer, ako ste same, a ne želite da budete same, mogle biste malo aktivnije da tražite nekog, da izađete među ljude; mogle biste da radite na tome da se usavršavate, da idete na različite kurseve i slično, umesto da samo sebe smatrate nesposobnom jer je neko drugi dobio posao koji ste želele vi; vidite onu komšinicu u top-formi koja redovno džogira – pa, to možete i vi ili već tako nešto. Ako prilikom poređenja sebe s drugima vidite da taj neko radi nešto što donosi pozitivne rezultate, mogle biste to, uz ulaganje dovoljno truda (a ne samo polovičan pokušaj), da isprobate i vi, i u tom smislu jeste korisno da sebe poredite s drugima.
Ono što ne bi trebalo raditi jeste to da se osvrnete oko sebe, pažljivo razmotrite ko sve ima nešto što vi nemate, ko sve ume nešto što vi ne umete, a onda zaključite da su oni svi sjajni, ili rođeni pod srećnom zvezdom, ili oboje, a da vi ne valjate nimalo, da ste skroz nikave, nije ni čudo da vam ništa ne ide.
Nije istina da ste nikakve, da nimalo ne valjate, da ste ništarija i bednica za koju bi bolje bilo da je nema. Vi ste divna osoba koja zaslužuje mnogo toga lepog u svom životu – a povremenim bacanjem pogleda na to kako to rade drugi, možete dobiti ideju kako da osvojite ono što biste želele, i to kako da to ostvarite vi, a ne kako da postanete neko drugi pa da se onda tom drugom dešavaju lepe stvari.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ličnostnezadovoljstvotrudžene
Komentari (0)
Dodaj komentar