Nova vrsta sastanaka

Znate li šta je to „SpeedDating“? „Mladi ljudi žele izbor, instant rezultate i brzinu koja se uklapa u njihov stil života,“ kaže Yitz Greenman jedan od direktora firme koja omogućava uslugu zvanu SpeedDating. „Na ovaj način mi izlazimo u susret njihovim potrebama, bez pritisaka, brzo i na uzbudljiv način“.

SpeedDating je za mnoge ljude kao dar s neba! Evo u čemu se sastoji ova „igra“: svaki „speed dater“ ima sedam minuta da popriča sa nekim pre nego što pređe na razgovor sa sledećom osobom. Ako želi još jedan izlazak sa nekim, potrebno je da označi ime te osobe na formularu. Ako izabrani muškarac ili žena takođe žele drugi sastanak, oboje dobijaju informacije o tome kako da stupe u kontakt.

Tužilac iz New Jersey-a, dvadesetdevetogodišnjak, je rešio da nađe devojku svojih snova. Tražio je dobru Jevrejku koju bi mogao da odvede ocu i majci, sa kojom bi mogao da ostari i da odgaja decu.

„Radim ovo jer želim da upoznam devojke“, kaže Džošua.

Po barovima to nije uspeo da uradi na pravi način. Veza koju je nedavno okončao bila je katastrofa. A tek devojka sa kojom je otac pokušao da ga sastavi…

Ovde nema smišljanja kako da se započne razgovor, čak nema ni izgovaranja reči „ne“. Prijatelj mu je e-mail-om poslao par rečenica o ovoj usluzi i Džošua je posle još jedne noći provedene u društvu sa svojim kućnim ljubimcima, mačkama, rešio da pokuša.

Utorak je, kiša rominja na Menhetnu. Džošua ulazi u Harley-Davidson kafe.

Deset žena sedi za 14 stolova. Četrnaest muškaraca sedi za stolovima označenim imenima. Četiri žene su odustale jer su se osećale neprijatno. Četiri muškaraca je ostalo da čeka sa strane svoj red. Džošua je seo do dvadesetpetogodišnje studentkinje, Debi.

Dok Džošua raspravlja o tome da li je lepše skijanje u Juti ili snoubord u Koloradu, parovi oko njih razvogaraju i postaju deo „sedmominutnog ljubavnog sastanka“. Ili se bar trude.

„Pa, da li voliš sportove?“ pita advokat, 29, kruto obučen.

„Ne“, kaže njegova 23-ogodišnja „partnerka“, inače sva u crnom, dok se vrpolji na stolici.

„A koje si filmove gledala skoro?“ pita on. „Ja sam upravo gledao Remember the Titans“.

Nastala je neprijatna tišina. Žena je izgledala kao da želi da jednostavno nestane sa tog mesta što je pre moguće.

„Koje TV emisije voliš?“ pitao je.

„Zaista ne gledam puno televiziju“, kazala je.

„Znači, išla si u školu u Ročesteru? Imam neke prijatelje koji su išli tamo,“ rekao je. „Ali pretpostavljam da ih ne znaš“.

Pogledala ga je i zatresla glavom: „Ne“.

Zvono je zazvonilo. Čovek je prešao za sledeći sto.

Na četvrtom, Džošua je upoređivao svoje skijaške povrede sa izvesnom Megi (22) koja je bila pisac sapunskih opera. Gledala ga je svojim plavim očima. On kao da joj je pokretima lica govorio „priđi bliže“.

Za manje od sata, idući kući, Džošua se osećao nekako samouvereno. Zatražio je drugi sastanak sa tri žene, uključujući Debi i Megi, a saznaće rezultate za 48 sati. Ali znao je da je Megi ona čijem „pozitivnom odgovoru“ može da se nada.

„Bila je lepa, bila je pametna, bila je zabavna,“ rekao je. A onda i vrhunac: „Ona skija“.

„Da li je izabrala mene,“ pitao se.

Dva dana kasnije saznao je da jeste.

*Imena u tekstu su izmenjena.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar