Nove vrste plesa (1)

Ples je lep; ples je zabavan. Zateže vas i daje vam lepe pokrete, dobru koordinaciju i super raspoloženje. Recimo, danas je sve češće da tridesetogodišnje dame počnu sa časovima baleta – naravno, ne zato što se nadaju da će u tim godinama postati balerine, već zato što uživaju u takvoj vrsti plesa. Potrebna vam je fizička aktivnost, a dosadio vam je aerobik? Volite ples, ali želite nešto novo, a ne klasične forme? Postoje nove vrste aerobika koje u sebi sadrže elemente i različitih vrsta plesa, joge, i borilačkih veština. Neke od njih možete vežbati i u našim fitnes centrima, ali većinu, nažalost, ne. Ipak, nije loše znati šta sve postoji – stići će sve to i do nas, pa ćete među prvima moći da isprobate „nove plesne ludorije“.

Dance Aerobic u sebi sadrži korake klasičnog aerobika, ali su oni malo izmenjeni i pretvoreni u plesnu koreografiju. Ples se izvodi uz latino muziku, salsu ili džez, pa je sve to veoma zabavno i prijatno. Ukoliko volite brz ritam i možete da pratite plesnu koreografiju, ovo je prava stvar za vas – aktiviraće vam mišiće ruku, nogu, leđa i struka, naporno je, ali veoma efikasno. Ne volite komplikovane koreografije? Volite lake i jednostavne pokrete? Razmislite o Energy Dance; koraci ove vrste aerobika su jednostavni i često se ponavljaju, a ne morate ni da oponašate instruktora, već možete da sami smišljate pokrete u skladu s muzikom koju slušate (to su različite vrste muzike – afrički bubnjevi, nostalgična muzika, pop…). Ovakvim vežbanjem steći ćete pravilno držanje tela i dobru kondiciju i treniraćete sve mišiće.

U početku naporan, ali kasnije sve lakši, jeste Biodance. Čas počinje tako što uz zvuke latino muzike učesnici plešu gledajući jedni druge. Nakon snažnih plesnih pokreta, slede lagani pokreti i vežbe. Ovaj trening otklanja stres, aktivira sve mišiće i dovodi telo u harmoniju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar