Novosti iz kozmetičke industrije

Mogu li šećer, kafa i vino da vas učine atraktivnijim? Kozmetičke kompanije čvrsto veruju u tu činjenicu. Njihove najnovije linije proizvoda uključuju mnoge od revolucionarnih sastojaka koji obećavaju izuzetne rezultate.

U grožđu, verovali ili ne, žive mali kozmetički čarobnjaci zvani „polifenoli“. Ova supstanca se dobija iz grožđa i nedavno je dokazano da se sjajno bori protiv slobodnih radikala. Neutrališe nestabilne molekule kiseonika – a upravo oni su ona tajna snaga koja je zadužena za stvaranje bora na licu. Ali ovaj novi sastojak ne iritira kožu na način na koji to čine vitamin C i vitamin E. Za sada, najbolja karakteristika polifenola je to što se on ne razbija tako brzo kao navedeni vitamini, pa je njegova efektivnost duža. Proizvod u kome je ovo dostignuće primenjeno je Lancome“s Vinefit SPF 15 Complete Energizing Moisturizer.

Šećer u kozmetici?! Znamo da zvuči čudno, ali i šećer je našao svoju primenu u najnovijim dostignućima kozmetiče industrije. Žene sa Bliskog istoka koriste šećer za depilaciju već vekovima, a u trećem milenijumu su kozmetički giganti oživeli ovu dragocenu supstancu u vidu pilinga. Zrnasta struktura uklanja mrtve ćelije, ali za razliku od tradicionalnih sredstava za piling, kakva je so, šećer ne isušuje kožu. Proizvodi u kome je ovo dostignuće primenjeno su Osmotics“s Sugar Scrub i Estee Lauder“s Idealist Skin ReFinisher.

Kafa se zahvaljujući svom diuretičkom dejstvu koristi u kremama za negu osetljivog predela oko očiju, kao i u kremama za kožu lica u celini. Sposobnost kafe da privlači tečnost je iskorišćena za privremeno smanjivanje podočnjaka. Pomoću blagotvornog dejstva novih kozmetičkih preparata baziranih na kafi, naša koža će imati za kratko vreme bolji izgled. Proizvodi u kome je ovo dostignuće primenjeno su L“Oreal“s Plenitude Revitalift Slim i Origins“ Have a Nice Day Super-Charged Moisture Lotion SPF 15.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar