Očistite četkice za šminku

Pranje četki i četkica koje se koriste pri šminkanju je mnogo jednostavnije nego što to većina ljudi misli. Preporučuje se pranje na dve nedelje, a sve što vam je potrebno za tu „operaciju“ jeste dobar hidrantni šampon ili tečni sapun i peškir.

Počnite tako što ćete u potpunosti navlažiti dlačice četke. Potom nanesite malu količinu šampona ili tečnog sapuna i sapunjajte nekoliko sekundi baš kao što biste to činili sa svojom kosom. Kada to završite, isperite nežno pod mlazem mlake vode i rukom oblikujte dlačice tako da četka povrati svoj prvobitni oblik. Stavite je na peškir, ali nikako uspravno jer višak vode može da dopre do lepka koji drži dlačice. Pored toga, dlačice mogu da se saviju i da dobiju potpuno drugačiji oblik ako je četka u vertikalnom položaju.

Čistite četke uveče da bi ujutru bile potpuno suve i „spremne za rad“. Prilikom pranja nemojte preterivati, jer dlačice mogu da postanu oštrije i da vas kasnije grebuckaju. Ukoliko koristite puno boja u šminkanju, i stalno vam je potrebna čista četka, razmislite o tome da kupite više njih.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar