Odaju vas bore (1)

U redu, svi znamo da bore mogu odati koliko vam je godina, naročito one na vratu, uvek podložnijem starenju od lica (znate već: „Ima negovano lice, ali je vrat odaje.“). Međutim, bore ne odaju samo vašu starost; one odaju i kakva ste ličnost. Kako je to moguće? Vaša mimika (to jest, pokreti lica i vrata) biće u skladu sa vašom ličnošću; pokreti lica i vrata koje najčešće pravite „urezaće se“ u njih. Dakle, šta vaše bore „tračare“ o vama?

Čelo: na čelu se urezuju razne teške misli i brige; osim toga, iza čeone kosti nalazi se prednji deo kore velikog mozga, a tu se nalazi centar za procenjivanje situacije i donošenje odluka. Ukoliko su bore na čelu vertikalne i paralelne, znači da je osoba često uvređena i ljuta, kao i da ima sposobnost koncentracije i temeljnog razmišljanja.

Ako je između obrva samo jedna uspravna bora, to znači da osoba ima autoritet i da je nadarena za komandovanje. Tanke, horizontalne, ustalasane bore na čelu ukazuju na mudru, smirenu i vedru osobu. Ukoliko tih bora ima više i dublje su, radi se o neodlučnoj osobi kojoj je potrebno mnogo muke i vremena da donese neki zaključak.

Samo jedna bora, blago nagnuta nadole, ukazuje na sklonost prema neumerenom ispitivanju i proveravanju situacije. Dve oborene bore znače da je osoba suviše kritična i ponosna, a verovatno i depresivna. Ukoliko imate bore koje dijagonalno kreću od obrva prema slepoočnicama, vi ste osoba koja s mukom kontroliše nagomilanu napetost i veoma ste živahni i radoznali.

Oči: kaže se da su oči ogledalo duše; svetlucanje očiju govori o onome što čuvamo unutar sebe. Kad nam se očni kapci skupe, znači da nam je dosadno, a kada se opuste, znači da nam je nešto interesantno. „Venerine bore“ (pojavljuju se oko očiju, i zovu ih i „kokošje noge“) ukazuju na društvenu, komunikativnu osobu, koja je takođe sklona zavođenju i svim igrama u vezi s time, kao i smejanju i uživanju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar