Odrekla se seksa na godinu dana: Evo šta joj se dogodilo u životu

Mnoge žene plaše se duge apstinencije ne samo zbog mogućeg, kasnijeg gubitka samopouzdanja već i zbog komplikacija koje mogu nastati usled nemanja redovnog seksa.

Naslušale su se sijaset priča kako su im, usled apstinencije menstruacije bolnije, a želja za životom uopšte, manja nego inače. Na stranu to što se priča da će se seksualno neaktivna žena uvek osećati tromo i nesigurno.

Međutim, izvesna Rema Zaman (33) otvorila je dušu za portal „Your tango“ ispričavši šta joj se u životu promenilo nakon što je donela odluku da 365 dana nema seksualne odnose.

„Imala sam odličnog partnera s kojim sam redovno imala seks. Ponekad i 7-8 puta nedeljno. Mnogo sam pažnje poklanjala tom aspektu života, a onda sam prekinula s njim i 4 meseca nisam imala seksualne odnose. Posvetila sam se karijeri, privatnom životu, razvoju sebe i odlučila sam da vreme apstinencije produžim na godinu dana“, rekla je Rema Zaman.

Kako je prethodno puno vremena i novca trošila na provod, veze, seks i sve što ide uz takav način života, njoj je iznenadna apstinencija u početku bila šok ali onda je uvidela kakve sve to prednosti ima.

„To mi je dalo drugi pogled na sebe i svoje kvalitete. Sada sam jača nego ikada pre. Svijet gledam svojim očima, a ne tuđim. I osećaj je sjajan. Nema ništa strašno ili tragično u apstinenciji, ma koliko trajala“, napisala je Rema.

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

apstinencija
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • Hektor

    E batalite ovakve tekstove, samo odmazete nama muskima da povalimo nesto…

  • djubrivoje

    jedno 50% ljudi nije imalo seks poslednjih 6 meseci

  • MrNapokon

    Glupost dana uz kaficu. Bitno je da gledamo fotku sisa kako jedu pomorandzu. Al nije to zbog sexa. Voli takvu modu…

  • Hugo

    Vidi se bre po licu svake žene da li ima natakarenja u njenoj kući ili ne.