On insistira da postane otac!

Već neko vreme ste u vezi (ili u braku). Sve je bilo lepo, bar u razumnim granicama. Međutim, odskora imate problem: on insistira da postanete roditelji, a vi se jednostavno ne osećate spremne za to. Želite da se koncentrišete na karijeru, smatrate da nemate sredstava za to, ili jednostavno verujete da niste dovoljno zrele – ili, imate dobar posao, sredstva i smatrate da ste dovoljno emotivno zrele, ali se i dalje ne osećate spremno. Nije da uopšte ne želite decu, ali ne želite ih sad.

Međutim, on insistira. Ponavlja da vam otkucava biološki sat (kao da vi to ne znate) i stalno priča o bebama, svim poznanicama koje su dobile bebe, bebama, lepotama roditeljstva, bebama. Vi u ovom trenutku ne želite dete, i tačka. Svađe su postale konstanta u vašem životu. Šta da radite?

Za početak, da se smirite, i to oboje. Ništa se neće rešiti povišenim tonom, svađom, ni pritiskom na partnera. Pokušajte da saznate zašto on baš toliko insistira da dobijete dete. Da li se boji nečega? Možda se oseća nesigurno, pa želi da i zajedničkim detetom potvrdi da ćete ostati zajedno. Ukoliko on stalno insistira na detetu, savršeno je moguće da ima neki problem (najčešće to bude da se oseća nesigurno i da se boji da će vas izgubiti, ali može da bude i milion drugih razloga), pa bi valjalo otkriti u čemu je problem i raditi na tome.

Takođe bi bilo dobro da razmislite o tome zašto vi ne želite da postanete majka. Da li se bojite obaveza? Možda volite svog muškarca, ali iz nekog razloga ne želite dete s njim (možda biste želele dete sa nekim drugim muškarcem)? Valjalo bi da to raščistite sa samom sobom – i zbog vašeg partnera, a prvenstveno zbog sebe. Takođe, moguće je da „tajno“ želite da postanete majka, ali da to iz nekog razloga niste u stanju da priznate sebi – ako je tako, lako vam se može desiti da „slučajno“ zatrudnite.

Da rezimiramo: bitno je da otkrijete stvarne razloge kako njegovog insistiranja, tako i svog odbijanja. Tada i samo tada možete se zaista suočiti sa problemom i rešiti ga. Srećno!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar